merhabalar bir notebook bir masaüstü bilgisayarım var masaüstü bilgisayarım neden daha yavaş bunu öğrenmeye çalışıyorum yaptığım tek işlem windows ortamı kopyala yapıştır ve sistem gereksinimi istemeyen basit oyunlar sadece.
bir tarafta i7 6700 işlemcili ssdli masaüstü bilgisayarım var w10 sürekli güncellenen bir sistem ssd crsytal bencde daha yüksek çıkıyor kendim test alıyorum
diğer tarafta i7 4700hq yine ssdli bir notebook var notebook w8 yüklü güncellemeler yapılmıyor yapmıyoruz
masaüstü gezinme ufak tefek tepki hızları basit oyunlarda notebook çok daha hızlı tepki verip işlem yapıyor kopyalama yapıştırma gibi işlemleri anında tamamlerken bilgisayarım açık ara yavaş yapıyor
neden böyle bir fark anlayamıyorum ram note12 pc16 takılı bilgisayarım tertemiz taze formatlı diyebilirim bir sorun yaratacak bişey yüklü değil fakat bilgisayarımın daha düşük performans sergilemesi garibime gidiyor ikiside yan yana açık kullanıyorum hatta aynı işlemleri yapıyorum günlük
neye bakmam nereden başlamam gerek ? antivirüs gibi sistemi yavaştacak şeyler yok sadece windows kendi defenderı var
Açılış hızları bile farklı notebook 5sn PC 12sn
elektrik yokken harici güç veriyordum + - kutupları ters bağladım çatırtı geldi hafif yanık kokusu eşliğinde yandı içini açmaya çok çalışmadım çünkü açıldığı bariz belli olucak baya sıkı duruyor dış kaplaması, daha 3 ay önce türktelekom vermişti kampanyalı ac1200 tplink modem sizce garantiden faydalanırmıyız faydalanmasak bile hasar sizce nedir ?
akü yardımıyla yaktım onuda not düşeyim 12v akü bağlıyordum
en üstteki seçenek işe yarıyormu ? bilgisayar tertemiz hiç bişey yok ama düzgün çalışmıyor 4 yıldır format atmadım ama çokta düzgün kullanan biriyim yinede sorun hata bişeyler var gibi daha düşük notebook bilgisayarım bile daha stabil ve çok hızlı çalışıyor format atmak istemiyorum ama windowsuda bir şekilde sıfırlamam lazım işe yarıyormu
http://store.donanimhaber.com/b5/01/58/b501580716522961df8f1abd7c60134a.png
masaüstü sistem
i7 6700
gtx 1060 6gb
16gb ram
iyi bir soğutma 55i kolay kolay geçmiyor masaüstünde
diğer tarafta
notebook
i7 4700hq
850m ekran akrtı
12gb ram var
notebook w8 yüklü updatelerin tamamı kapalı çünkü uğraşmak istemiyorum ama masaüstünde w10 pro updateleri sürekli alıyor
nasıl oluyorda notebook masaüstü bilgisayarımdan hem basit oyunlarda 2 kat fazla fps verip daha akıcı oynatıyor ve yine masaüstü basit işlemlerde neredeyse 2 kat hızlı çalışıyor
her iki cihazdada ssd var notebook 60hz olmasına rağmen aşırı derecede akıcı ve düzgün çalışıyor
bilgisayarımdaki bu sorunu nasıl tespit edip düzeltebilirim bir virüs olduğunu düşünmüyorum
yani windows ortamındaki performans ve kopyalama vs işlemlerde bariz bilgisayarım çok yavaş ama crystal benc. yaptığımda masaüstü daha üstün gözüküyor anlam veremiyorum
kasten bir yavaşlatma olabilirmi ? w10u sırf sadece dx12 destekleyen tek sistem olduğu için kurmuştum normalde w8 favorimdi custom başlat menümle
|
|
|
|
|
Asus H170 Pro Gaming Intel Skylake i7 6700 Asus Strix 1060 6GB Corsair Spec-02 HyperX 2x8GB 2133Mhz 1.2V Asus VX239H 23.6" IPS 5MS Evga 650W G2 80+ Gold Cooler Master Hyper T4 Logitech G430 Dolby Headset Samsung Evo 850 250GB Logitech G213 Keyboard Logitech G300S Shame |