F

Teğmen
13 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 72 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Herkese Merhaba,

Bu gün bütün sokağa fiber kablonun geçeceği turuncu borulardan döşendi ve her binanın önüne kaldırıma küçük beyaz kutular konuldu.

Fiber kablo ne zaman çekilir dediğimde onu farklı ekip yapacak, biz altyapıyı hazırlıyoruz dedi.

Bundan sonraki süreç nasıl ilerler? Bilgisi olan var mıdır?

Test sonuçları aşağıdaki gibidir,

(Bağlantı Yapıldı) Sokağa Turkcell Fiber Geliyor - Test Sonuçları Eklendi

Son olarak adını vermem doğru olmaz ama dünyanın en hızlı torrent sitelerinden birinden bir indirme testi yaptım,

Herkese Merhaba,

17 Eylül Cuma günü sokağımda bir fiber çalışması olduğunu gördüm. Sorduğumda "Turkcell, bütün sokağa çekilecek" cevabını aldım. Turkcell 'in sitesinden baktığımda da adresimde Fiber ikonu var ve "Fiber potansiyeli mevcut" yazıyor.

Bu aşamada ön başvuru yapabiliyor muyuz? Veya hızlandırmak için bir şey yapılabilir mi? Forumda Turkcell yetkilisi varsa veya bu konuda bilgili arkadaşlar varsa fikir rica edebilir miyim?

Küçükçekmece 'nin en büyük 2.mahallesi olmasına rağmen Gigafiber çalışmalarına bir türlü başlanmayan yerden yazıyorum. Forumda kaç kişi vardır Halkalı Merkez Mahallesinden bilmiyorum ama bu başlık altında toplanırsak belki sesimizi Türknet 'e duyurabiliriz.

Yoksa uzun bir süre gelmeyecek Halkalı 'ya.

Twitter 'da #halkaliturknetkulubu olarak yazabilirsiniz.

Merhaba,

Oyunda "Geri Çekil, Katledildi, Durdurulamıyor, Seriye bağladı vs" sesleri nasıl kapıyoruz?

Biraz baktım ama bulamadım.

Arkadaşlar Merhaba,

01.06.2020 sabahı TT ekipleri binamın karşısındaki saha dolabında vdsl port çalışması yaptı. Bu çalışmaya kadar ulaşılabilir hızım 110 mbit, aldığım hızda 102 mbit di ve sorunsuz kullanıyordum. Bu çalışmadan sonra ulaşılabilir hızım 109 lara düştü ve aldığım hızda 90 a düştü. Sonrasında Millenicom u aradım ve tarafıma 100 mbit tanımlı olduğu söylediler, ben 90 aldığımı söyleyince hattı restlediler ve hızım 97 ye çıktı.

Sonrasında Asus router ın arayüzünde vdsl kararlılık ayarlarından db ayarını 2 ye indirdim. Bu işlemden sonra ulaşılabilir hız 127 mbit oldu ve aldığım hızda 100 oldu.

Bunun gibi hızı etkileyecek ve artmasını sağlayacak başka ayarlar var mıdır?
Bu fiyatlar yanlış değilse nedir?
Merhaba,

Aşağıdaki konumda yaşadığım sorunlara istinaden TT ye geçmeyi düşünüyorum.

https://forum.donanimhaber.com/millenicom-bilincli-olarak-hiz-dusuruyor--142484199#142495547

Merak ettiğim konu. TT de millenicom gibi belli saat aralıklarında hızı düşürüyor mu? TT kullanan arkadaşlardan fikir ve deneyimlerini rica ediyorum.
Merhaba,

Bundan 1-2 hafta önce bir konum vardı ( Akşamları yaşadığım Hız düşüklüğü ile ilgili ) Forumdaki destek ekibinden modemi kapatıp açın dediler, modemde sorun olabilir. Ancak bu bana çok inandırıcı gelmedi. Her akşam sorun yaşıyorum, ama gündüzleri 100 mbit hız alabiliyorum. Ancak akşamlar 10-20 mbiti geçmiyor.

Hattınızda problem yok diyorlar. Arkadaşlar komik olmayın, hattımda problem olmadığını biliyorum zaten. Sorun sizde, hız düşürüyorsunuz. Ya bundan vazgeçin yada dürüst bir şekilde akşam hız düşürdüğünüzü kabul edin.

Bu süreç böyle giderse yapılacak şey belli, millenicom dan başka bir ISP ye geçiş yapacağım.
Merhaba,

Sizlerden bir fikir almak istiyorum,

İstanbul Halkalı 'da oturuyorum, 3 katlı müstakil binadayım ( Bina bize ait ). 3.katta ben oturuyorum ve zamanında (yıllar önce) karşı binanın fiber kutusundan benim daireme bakır kablo çekildi ve o kablo sayesinde 100 mbit kullanabiliyorum. 2.kata kiracı taşındı ve internet başvurus yapmak istediğinde binanızda altyapı yok 2 yıldan önce gelmez cevabı aldı ( bina eski ) Dün ben de arayıp 1.kat için internet başvurusunda bulunmak istediğimde aynı cevabı aldım. Ancak 2 bina yanımızda fiber var, sokakata TT bakır vermiyor, her yere fiber getiriyor, boş binalara fiber çekiyor ama bana 2 yıl diyorlar.

Bu konuda yapılabilecek bir şey var mıdır?
Herkese Merhaba,

Nas cihazı arıyorum, hdmi olucak (tv ye bağlamak ve indirdiklerimi direk izlemek için ) 4 k video oynatacak güçte olacak. Mümkünse 2 tane gigabit ethernet olucak, qbittorent uygulamasını destekleyecek

Aslında Qnap ın Silent NAS Series tam isteğimi karşılıyor ama Türkiye deki sitelerde bulamadım.

Sizin kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz bir cihaz var mıdır
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 189
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.719 (Bu ay: 881)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 109 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.