S

Çavuş
19 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 36 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Selam arkadaşlar bende fısher marka ev amfisi var şu set olanlardan pikaplı radyolu amfiyi fişe taktım kırmızı ledi yandı söndü bir daha yanmadı çalışmadı yani kontrol ettm ama herhangi bi yanık parça göremedm yanlız filtre kondansatörünün biri kısa devre gösteriodu söktüm baktım kondansatör sağlam devre kartında kısa devre gösterio aradım bulamadım yardımcı olabilirmisiniz resim çekme şansım şu an yok nerden olabilir
Merhaba arkadaşlar ben yeni bir ölçü aleti aldım tt ecnıch vc9808 resmini koyamıyorum şu an ama bilindik bi ölçü aleti ilk sorum bu aleti internetten aldım aldığım internet sitesinde tt ecnıch yazıyordu ancak bana gelen üründe marka yazmıyor kutusunda dahil cihaz aynı tümüyle hiç bir değişklik yok fiyatıda piyasaya göre düşük normalde 60 ile 80 lira arasında değişiyo fiyatı ama bn kargo dahil 53 liraya aldım kafamda soru işareti kaldı bi bilgisi olan varmı.Ayrıca direnç ölçeyim dedim denemek için tamam ölçüyo ancak direnci ölçerken bi kaç kere kapandı tekrar açınca hiç bi sorun yok acaba dirence göre düşük kademede ölçerken cihaz kndini korumayamı alıyo yanlış kademede ölçerken buna kafam takıldı birde kutunun içinden 4 adet vida çıktı bi amacı varmıdır yada yanlışlıklamı koyulmuş takmaya yer göremedim şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar lisede güç kaynağı yapmıştık linkinide veriyorum burdan temin edilmişti aynısıhttp://www.emreelektronik.com.tr/market/4012-5-5-12-12v-sabit-0-24v-ayarli-kisa-devre-korumali.html şu anki sıkıntım +12 ve +5 voltu alamıyorum resim çekemedi ama görünürde bi problem yok ölçü aletimde bozuldğu için ölçemedm sizce nerde olabilir problem devresinide kaybettm birde 0-24 çıkışnda dc de ölçtüğümde 23 24 volt alıyorum ancak ac de ölçtüğümde 50 volta kadar çıkıo çıkışın ac mi dc mi olduğunu hatrlayamadım hangisi doğrudur ? teşekkürler
Merhaba arkadaşlar uzun süredir üzerinde araştırma yaptığım bir proje var.Projeyi anlatıcak olursam çoğu kişinin şu aralar forumlarda başlık açtığı rc araba yapımı konusu ancak benim projem o kdar basit değil yani oyuncak gibi bişi olmucak geliştirmeye açık büyük ölçekli paletli veya tekerlekli daha kadar veremedim bir benzerinin resimlerini koyarsam daha iyi anlaşılacağını umuyorum:
Resimdeli araçlara benzer bir şey olacak ancak kumandasınıda kendim yapmak istiyorum takıldığım nokta da bu 2 adet joistik ile kontrol edilicek biri ileri-geri diğeri sağ-sol daha sonra buna kamera sistemi sensörler vs eklenicek ancak ilk etapta prototipi oluşturmak istiyorum geliştirmeye devam edicem belki airsoft silahaı falan eklenebilir.Soruma gelicek olursak alıcı devresi 4 adet motor kontrol edicek tabi tekerlekli bir modeli düşünürsek bununla ilgili elinde devresi olan varsa çok makbule geçer kullanıcağım joistiğide resmini ekliyorum buna göre bir dizayn gerek bana internette alıcı verici şemaları mevcut ancak kumanda devresine joistikler nasıl entegre edilecek pıc ın hangi bacakları bağlanıcak bu konuda sıkıntıdayım teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar piyasada bulunun 1.5 voltluk piller kaç A verebilir ama şarj sız olanları için soruyorum şarj olanların zaten üstünde yazıyor mesela en küçük kumanda pili saat pili birde en büyük radyo pili dediğimiz piller ne kadar güç verebilir
Slm arkdaşlar elimde fısher diye bir markanın müzik seti var hani pikapı radyosu falan ayrı olan setler amfinin 2 çıkışı var çıkışlardan birinde hoparlörü bağlayında cızırtı yapıyor içini açtım yanık bi parça göremedim ölçü aletiyle ölçtüm ama dirençler diyotlar fln sağlam pekte anlamam transistörlerdenmi acaba birde üstünde 120 w yazıo 2*60 mı 2*120w mı amfinin çıkışı?
Merhaba arkadaşlar benim yapmak istediğim şeyi anlatıyım ilk önce ben uzaktan kumandalı bir tank yapmak istiyorum ve öncelikle bana en az 1 km mesafede motor kontrıl yapabileceğim bir devre lazım yani şöleki ileri geri gidicek ve sağ tuşa bastığımda sol motor çalışıcak sol tuşa bastığımda sağ motor çalışıcak biliosunuzki tanklarda dönerken tek motor çalışıyor şimdilik bana böle bi devre lazım yardımcı olursanız sevinirim ve ayrıca daha sonra geliştirmeye açık olucak mesela sonra bi kamera ekleyebilirim bu kameranın dönüşünü yapan motorları kontrol edicek falan yardımlarınızı bekliyorum...
Slm üstadlar benim elimde müzik sisteminden çıkma 2 adet 3 w 8 ohm kolon var ben bunları amfi yapmak istiyorum elinizde bunlara göre bi devre varsa paylaşırsanız sevinirim.
bu devre çalışırmı çok basit gibi geldi bana ?

Slm arkadaşlar benim bir sorum olucaktı güvenlik kameraları laptop a bağlanıomu bugün kamera ve kartını araştırmaya gittim bi dükkana laptopa bağlanmaz dedi neresine bağlıcan dedi onun için çıkış yok dedi masaüstü pc lazım dedi ama geçenlerde istanbulda sordum bağlanıo dediler bu konuya açıklık getiriseniz sevinirim çünki ona göre pc alıcam laptop alırsam daha iyi olur az yer kaplar ama bağlanmıyosa mecbur masaüstü alıcam.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 10 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 93
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.502 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.