Merhaba konunun uzmanindan yardim istiyorum yillardir anlayamadigim ara ara kafama takilan ve nette aratmama ragmen tam net bulamadigim bir konu var arkadaslar
şimdi bildigimiz uzere amerika canada ve avrupa olmak sarti ile bir cep telefonlarina verilen bir sar kisitlamasi var yani
Amerika Canada da : 1gramlık doku uzerine 1.6 w kg sinir
avrupa da bizim ulkemizde dahil : 10gram doku uzerine 2.0 w/kg lik bir sar degeri sinir yayim var benim sorum ise şu
simdi amerika avrupaya gore daha mi sar degeri yuksek radyasyon yayma anlaminda bir sinir koymuş yoksa avrupa nin sar degeri siniri amerika dan daha fazla sar degeri yuksek yada daha duşuk telefonlar siniri mi koymuş yani bana gore 1gram dokuya 1.6 sar degeri 10 gram dokuya 2.0 dan daha fazla gibi geldi yani amerikanin sinir sar degerleri daha yuksek gibi geldi cunku biri 10 grama 2.0 biri 1grama 1.6 yani 1grama 1.6 10 grama 2.0 dan daha fazla radyasyon yayiyor gibi geldi ama yinede tam emin olmak icin soruyorum (sunu da biliyorum bu degerler non ionizing sar degerleri zararsizlar) ama yinede merak ediyorum ve ornek soru ile daha detayli ogrenmek istiyorum
şimdi diyelim ki amerikadaki bir akilli telefon konusurken (Kafa)kulaktaki sar degeri 0.80w/kg 1gram dokuya diyelim
ve avrupadaki bir akilli telefonda da ayni sekilde konusurken kulaga tuttugumuzda ise yine 0.80w/kg 10 gram dokuya diyelim hangi telefon daha fazla radyasyon yayiyor avrupadaki verdigim telefon ornegi mi yoksa amerikada ki mi???? Teşekkurler
Arkadaslar merhaba uzun suredir nette ariyorum ama bulamadim bende casionun g-shock saatleri var bi kac tane bunlarin camlarinin kenar kisimlari sudan kirecleniyor kordonlari yumusak oldugu icin cikarabiliyorum sabunla cikiyor fakat camından cikaramiyorum mineral cam oldugu icinde porcoz gibi kimyasal bisey kullanamiyorum cama zarar verir diye nasil temizleyebilirim zarar vermeden sirke fln denedim ama olmadi sirke katbonat li sleepy mendillerle de denedim sonuc yok nette ariyorum bulamadim normal temizleme var ama kirecli cam temizleme yok yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler
|
|
GIGABYTE MA78GPM-DS2H USB SORUNU YARDIM
|
GIGABYTE MA78GM S2H BİOS ÇÖKTÜ YARDIM
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 55
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0
bu konuyu başka yerde açtım ama kimse cvp yazmaya tenezzül etmiyor lütfen bi el atın şimdiden cvplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorm