C

Teğmen
25 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 24 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar arkadaşlar,

Monte Carlo yöntemiyle rastgele sayıları kullanarak integral çözmeye uğraşıyorum. Programdan beklenenler şunlar;

-İntegralin kaç kat olduğunun girilmesi (Maksimum 3 kat olacak.)
-Fonksiyonun girilmesi (Kullanıcı herhangi bir fonksiyon girebilir. Mesela 3x de olabilir tan(x)/sin(x) de.)
-Her integral için alt ve üst limitlerinin girilmesi (Her integral için 2 değer gerekiyor yani 3 katlı olduğunda 6 değer gerekiyor.)
-Tekrarlanacak işlem sayısı (İşlem ne kadar çok yapılırsa başarı sayısı o kadar yüksek.)

Şuana kadar fonksiyonun girilmesi hariç tüm adımları tamamladım. Şöyle ki kullanıcının girdiği fonksiyona göre işlemleri nasıl çevirebileceğimi bilmiyorum. Yani kullanıcı x*x girerse fonksiyon sayıları yerine koyup nasıl bu çarpımı yapabilir? Fonksiyonu string olarak tanımlarsam işlemi yapamaz çünkü hepsini karakter alır. Fonksiyonu double veya integer tanımlarsam da bu sefer karakterleri farkedemiyor. Her türlü fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

// Monte Carlo Method for evaluating integrals

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;

double Random(){
return rand()/(RAND_MAX+1.0);
}

int main(){
int degree;
double upperx,lowerx,uppery,lowery,upperz,lowerz,n,s=0;
string function;
cout << "Input your degree(1,2,3): " << endl;
cin >> degree;

if(degree==1){
cout << "Input your function: " << endl;
cin >> function; // How to input an equation ??????????????
cout << "Input upper limit of x: " << endl;
cin >> upperx;
cout << "Input lower limit of x: " << endl;
cin >> lowerx;
cout << "Input n: " << endl;
cin >> n;
for(int i=1; i<=n; i++){
double x = lowerx + (upperx-lowerx)*Random();
s+=function; // How to calculate x values in an equation and sum the results ???????????
}
double mean = s/n;
double integ = (upperx-lowerx)*mean;
cout << integ;
}

else if (degree==2){
cin >> upperx;
cin >> lowerx;
cout << "Input upper limit of y: " << endl;
cin >> uppery;
cout << "Input lower limit of y: " << endl;
cin >> lowery;
cin >> n;
for(int i=1; i<=n; i++){
double y = lowery + (uppery-lowery)*Random();
s+=function; // How to calculate x and y values in an equation and sum the results ???????????
}
double mean = s/n;
double integ = (upperx-lowerx)*(uppery-lowery)*mean;
cout << integ;
}

else if (degree==3){
cin >> upperx;
cin >> lowerx;
cout << "Input upper limit of y: " << endl;
cin >> uppery;
cout << "Input lower limit of y: " << endl;
cin >> lowery;
cout << "Input upper limit of z: " << endl;
cin >> upperz;
cout << "Input lower limit of z: " << endl;
cin >> lowerz;
cin >> n;
for(int i=1; i<=n; i++){
double y = lowery + (uppery-lowery)*Random();
double z = lowerz + (upperz-lowerz)*Random();
s+=function; // How to calculate x, y and z values in an equation and sum the results ???????????
}
double mean = s/n;
double integ = (upperx-lowerx)*(uppery-lowery)*(upperz-lowerz)*mean;
cout << integ;
}

else cout << "Please put a number between 1 and 3!" << endl;
}
Şimdi mevzu gelecekte geçiyordu. Gelecekte suç işleyip geçmişe dönen bir grup vardı. Kadın bir polis bu suçlulardan birini gelecekte kovalarken adam aleti çıkarıp geçmişe dönüyor kadın da arkasından atlıyordu sanırım. Sonra mevzuyu anlayamıyordu falan. Hatta yanlış hatırlamıyorsam çok maliyetli bir diziydi. Şimdiden teşekkürler.
Modelini bilmediğimiz Zyxel marka bir modemimiz ve Zyxel NBG 416 N model bir access pointimiz var. Amacımız modemden 4-5 kat yukarıya gelen kabloyla evin içine access pointle kablosuz internet sağlamak. 2-3 saat öncesine kadar sorunsuz 1 kablolu bağlantı + 2 kablosuz bağlantıyla internetimiz çalışıyordu fakat sonra sebepsiz yere kablosuz bağlanan bilgisayarlarda internet gitti. Sonra access point'i resetledik. Teknik servis tarafından önerilen ayarlara göre kurduk fakat şu an 2 kablosuz ve 1 kablolu bağlantı olmak üzere bütün bilgisayarla otomatik ip verildiğinde internete bağlanamıyor. Hepimiz elle ip vermek zorunda kalıyoruz ve bunu yaptığımızda internetimiz sorunsuz çalışıyor. Biz otomatik olarak ip verilmesini istiyoruz nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba herkese, yeni aldığım Lenovo Y510P bilgisayarımda Windows 8.1 yüklü ve dizi izlemek istiyorum. Fakat bir türlü izleyemiyorum. Diziyi indirdiğim format (.MKV) ama GOM PLAYER'la açtığımda ses yerine sürekli bir cızırtı var. BS PLAYER'da açtığımda da görüntü böyle oluyor.

Olması gereken:

BS PLAYER görüntüsü:

Arkadaşlar Genel Fizik Laboratuvarı deneyinde hocanın sorduğu soruyu aynen soruyorum benim aklıma pek mantıklı cevaplar gelmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Olay şöyle: Düzeneğe bağlı 2 tane yuvarlak cismi elektrik yüküyle yüklüyoruz. Daha sonra bu cisimler birbirlerini iktirmeye veya çekmeye başlıyor. Daha sonra açıyla oynayıp cisimleri dengeye getiriyoruz.

Hocanın sorusu: Coulomb yasası der ki F=kxq1xq2/r^2. Biz bu cisimlerin yüklerini bilmiyoruz, cisimlere sadece 1V elektrik verdik. Nasıl birbirlerini iktirip çekebiliyorlar? Mantığını açıklayınız.
Bulmaca çözerken bulamadığım 2 kelime var yazayım belki sizin aklınıza bir şeyler gelir.

Sibiryada Türk ırkı: _ O R
Başaşağı oluşan çiçek: _ A _ _ _ Ç _ K

Şimdiden teşekkürler
Normalde kült filmleri çok severim hatta bayılırım ama nedense Taxi Driver'ı anlayamadığımı düşünüyorum. Anlayamadım diyorum çünkü herkes tarafından bu kadar çok beğeniliyorsa ve bana göre o kadar da iyi bir film değilse herhalde sorun bendedir. Nelere dikkat etmem gerekiyor veya nasıl izlemem gerekiyor?
Beyler bir şarkı vardı hatırlayamıyorum bir türlü adını ama içinde "What is this obsession abut love" diyordu ve elektronik bir şarkıydı. Söyleyen olursa cenneti garantiler ayıktırayım
beyler iyi akşamlar herkese mide sorunum için Nexium 40mg 28'li tablet kullanıyorum her sabah. Bu sabah da yaklaşık 2 gibi içmiştim uyandığımda açken. İlerleyen saatlerde bir doğum gününe katılmam ve alkol almam gerekecek. Ortalama kaç saat beklemeliyim sizce 10-12 saat arası bir etkisi vardır diye umuyorum öyle midir acaba ? Prospektüste de bir şey yazmıyor ki meredin
Evet arkadaşlar Kimya Müh. okuyan bir arkadaşımın Computer ( Basic Skills in Computer ) dersinin notlarını arıyoruz ama birtürlü bulamıyoruz. İlla kitap olmasına gerek yok not falan da olabilir farketmez. Ama şu kitaplardan herhangi biri elinde Pdf olarak olan biri varsa çok makbule geçicek.

1. Halvarson, M., "Office 97, 6 in One, Step by Step", Microsoft Press(1998).
2. Microsoft® Office Word 2007 Step by Step Joyce Cox, Joan Preppernau Microsoft Press
3. Microsoft Word 2007 Bible Herb Tyson Wiley Publishing, Inc.
4. Excel® 2007 Bible John Walkenbach Wiley Publishing, Inc.
5. PowerPoint 2007 Bible Faithe Wempen John Wiley & Sons 2007
Hakkında
Forum İmzası:
Kendi Halinde.
Sistem ve Tercihleri
LOL
Ahri
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 8 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 241
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 13.721 (Bu ay: 500)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.