Arkadaşlar selamlar, 3 gün önce ilk aldığımız arabayla ilk cezamı farkında olmadan AVM kapalı otoparkındaki engelli vatandaşlarımız için ayrılan kısma koymuşum çokta fazla durmadım aslında neyse 1.986 TL bir ceza yazılmış. bunu ödemek istiyorum, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimli ödeniyormuş fakat bende öyle bir indirim söz konusu değil ? farklı bir yerden mi ödemem gerekiyor anlayamadım? normalde 1.986 TL'nin %25'i 1.490TL yapıyor fakat ben ödeme sayfasına girdiğimde 1.830TL borç görünüyor yani 156 TL bir indirim görünüyor? Aşağıda ekran resimlerini de ekledim, bu ilk ceza olduğundan dolayı acaba ödeme için her hangi bir kuruma fiziken mi başvurmamız gerekiyor %25 indirim için? bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkür ederim şimdiden, iyi forumlar.

Arkadaşlar selamlar, 3 gün önce ilk aldığımız arabayla ilk cezamı farkında olmadan AVM kapalı otoparkındaki engelli kısmına koymuştum çokta fazla durmadım aslında ama 1.986 TL bir ceza yazılmış. bunu ödemek istiyorum,15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimli ödeniyormuş fakat bende öyle bir indirim söz konusu değil ? farklı bir yerden mi ödemem gerekiyor anlayamadım? normalde 1.986 TL'nin %25'i 1.490TL yapıyor fakat ben ödeme sayfasına girdiğimde 1.830TL borç görünüyor yani 156 TL bir indirim görünüyor? Aşağıda ekran resimlerini de ekledim, bu ilk ceza olduğundan dolayı acaba ödeme için her hangi bir kuruma fiziken mi başvurmamız gerekiyor %25 indirim için? bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar selamlar, İstanbuldan 1 ay önce 2016 model i20 crdi yani dizel bir araç alıp Antalya'ya getirdik, bu arada ilk aracımız, üzerinde 195/55 R16 Waterfall markasına ait "Kış" lastikleri bulunuyor ve jantlarıda kozmetik olarak baya bir kötü, aşağıda fotoğrafları mevcut, hatta bir jantta üstten hafif ezikliğide var onun fotoğrafı yok diğer tarafta kaldı çekmedim.
Öncelikli sorum; Antalya'da 4 mevsim lastiğimi yoksa Yaz Lastiğimi kullanmalıyım? Antalya Merkezde yaşıyoruz, bilindiği üzere Antalya merkez civarlarına kışın kar yağmıyor hatta kışın bile genel olarak hava açık oluyor, çok nadirde olsa şehir dışına çıkma planlarımız var ama genel olarak araç Antalya'da kullanılacak.
Diğer sorum ise; yine aşağıda fotoğrafını paylaştım, sürücü kapı kenarında bulunan lastik ile ilgili bilgileri içeren yazıda lastik boyutlarına göre hava basınçları vs var, burada 205 45/R17 lastik içinde değerler verilmiş, yani sormak istediğim benim şuanda mevcut kış lastikleri 16lık, ben jantıda değiştirmeyi düşündüğüm için yeni alacağım lastik ve jantı 17'lik olarak alabilirim değil mi?
NOT: bu arada aslında jantları değiştirmek yerine yeniletmeyi (zımpara,boya,vernik) düşünüyordum, birkaç ustayla görüştüm "sıfır gibi teslim ederiz" diyorlar fakat 4 jant için boyanması ve cnc vernikle 8 bin civarına geliyor cnc verniksizde yapan var o şekilde de 5 bin TL tutuyor. yani ben daha uygun olur diye düşünerek yeniletmeyi düşünüyordum fakat bu fiyatlar gerçekten az değil, hasarlı jantımıda göz önünde bulundurarak biraz daha para ekleyerek sıfır jantlar almak bana daha mantıklı geldi. alırkende zaten şuanki 16'lık, madem sıfırdan alacağım bari hem jant hemde lastikler 17'lik olsun diye düşündüm. bu konuda da doğrumu yapıyorum tam bilmiyorum açıkcası.

Arkadaşlar selamlar, 2014 Hyundai i20 300bin km.de dizel bir araç alma aşamasındayım (eşim ve ben kullanacağız) fakat Eksper Görüşleri kısmında yazanları okuyorum ama çok önemlimi o konuda bilgim yok malesef, aracı satan arkadaş bu arabayı 6 yıldır kullandığını söyledi, o da bu şekliyle aldığını ve (piyasaya göre biraz daha uygun aldığını) 6 yıldır 100bin. küsür km kullandığını söyledi. kendisindeyken sadece sol önden hafif bir kaza geçirmiş, arabanın motorunda yürüyeninde vs. hiçbir sorun olmadığını bin git modta olduğunu söyledi. (bütün ağır bakımlarını yaptırmış) bu eksper görüşleri kısmında yazan "sol ön podye işlemli, sol süt omuz direği değiştirilmiş, sol direkler boyalı, arka panelde düzeltme var." bu bilgiler ışığında sizce bu arabayı alsam bana ne gibi sorunlar çıkarır? burada yazan şeyler bir araba için hayati önem taşıyan problemler mi? Türkçe meali nedir:) bilgi verirseniz çok sevinirim.
Link;
Ayrıca Satıcı şu şekilde bilgilendirme yazdı;
Aracın kaportasında çizik göçük yoktur.
pasta cila yeni yapılmıştır.
Hava filtresi, Yağ filtresi, Motor yağı Ön diskler ve ön arka balatalar dahil Yeni değişti.
Hasar kayıdı rakamsız çıkıyor ufak bir şey, yedek anahtar mevcut

Nvidia "Cuda" özelliğinin etkisi, katkısı?
|
|
|
|
NOKIA 6600 TEMA YAPMA PROGRAMINA YARDIMM !!!
|
6600 TEMA YAPMA PROGRAMI YARDIMMM !!!
|
![]() |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 96
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.447 (Bu ay: 95)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware