Yeni işlemci / Mavi ekran problemi / BSOD
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bir işlemci satın aldım ve mavi ekran problemleriyle boğuşuyorum.
Sistem;
MSI MAG Z490 Tomahawk 4800mhz RGB M.2 1200p ATX Anakart
Intel Core i7 11700K 3.60 Ghz 8 Çekirdek 16MB 1200p 14nm İşlemci
Asus TUF 3070 Ti
SupplySharkoon Gold Zero 750W 80+GOLD ATX Power
SanDisk Ultra 3D 1TB 2400MB-1950MB/s NVMe M.2 SSD SDSSDH3N-1T00-G25
Daha önce aynı sistemde güncel BIOS ayarlarında 10400f işlemci kullanıyordum ve bir sıkıntı yoktu.
11700kya geçtikten sonra bios ayarlarını default a aldım ve cpu v core voltage auto olacak şekilde çalıştırdım ve mavi ekran yemeye başladım.
ve v core voltage 0.6 nın altına düştüğünü ve sonrasında mavi ekran yediğimi fark ettim.
Sonrası da bios ayarlarında tomahawkın otomatik yaptığı 4.7 ghz de ve 1.4 voltage da gaming mode da yüksek performansta sabit çalıştırmayı denediğimde hiçbir hata almadım. Bu şekilde mavi ekran yemiyorum.
Ama sıkıntım voltage auto ayarlarında veya software control aktif oalcak şekilde msi control centerdan çalıştırdımda voltage direk düşüyor ve hertülü mavi ekran yiyorum.
yani bios içinde voltage sabitlemediğim sürece sıkıntı oluyor ve masaüstünden performans sofwarelarını kullanamıyorum. Acaba yeni aldığım işlemcide sıkıntımı var yoksa anakartın güncel bios ayarları veya auto ayarlarımı sıkıntılı bilemiyorum.
Taviselerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Gaming Monitör Yardım
Merhaba Arkadaşlar,
Gaming monitör bakıyorum. Bu ara fiyatları düşün 2 tane monitör var ve herzamanki gibi arada kaldım. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Şöyle açıklayayım. Oyun oynuyorum ama profesyonel olarak değil. Yani iyi bir tepkime zamanını ve görüntülü kalitesini. Çok iyi bir tepkime zamanına tercih edebilirim. Bilgisayarım ortalama bir bilgisayar yani 165 hz benim için aslında yeterli. 27 24 arasındada gidip gelmiyor değilim.
VW Polo 2011 bluetooth teyp, ses sistemi
Merhaba Arkadaşlar,
Aracıma düzgün bir ses sistemi ve teyp taktırmak istiyorum. Multimedia sistemleri tercih etmememin sebebi istediğim kalitede multimedya sistemlerinin fiyatlarının çok uçuk olması ve markası ne olduğu belli olmayan
ekranları aracıma takmam istememem.
Bu yüzden tercihimi bluetooth teyp ten yana kullandım
Ayrıca 4 16 cm kapı kolonu ve 2 adet tweeter ihtiyacım var. kolonlar patlak ve cızırtılı ses vermeye başladılar.
Kolonların wattlarınıdan çok anlamıyorum.
teyp olarak bunları gördüm özellikleri hoşuma gitti
https://www.hepsiburada.com/pioneer-sph-c10bt-bluetooth-lu-oto-teyp-p-HBV00000RW2RU
https://www.hepsiburada.com/pioneer-mvh-s325bt-bluetooth-lu-oto-teyp-p-HBV00000PH72Z
Hoperlörlerden anlamıyorum tweeterlı twetersız pioneer tercih edebilirim. 16 cm olduklarını biliyorum. ayna yanlarındaki 2 teweeter boyutlarını bilmiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
Güç Kaynağı Tavsiyesi !
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 936 (Bu ay: 37)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware