İstanbul’un önemli tarihi yapılarından Yerebatan Sarnıcı’nın mülkiyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tescil edildi.
İBB’den yapılan açıklamada, devir işlemi öncesinde herhangi bir resmî tebligat yapılmadığı, bir mahkeme kararı ya da yargı süreci işletilmeden mülkiyet değişikliğinin gerçekleştirildiği belirtildi. Belediyenin, durumu 1 Nisan 2026’da tapu kayıtlarını incelemesi sırasında öğrendiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, söz konusu işlemin hukuki dayanağına itiraz edildiği ve İBB’nin tüm yasal haklarını kullanarak süreci yargıya taşıyacağı bildirildi.
İmamoğlu'ndan Yerebatan Sarnıcı tepkisi: Göz koydukları mülke çöküyorlar! tepkisi gecikmedi
Kaynak:
İBB Davasında 17. Duruşma Gergin Başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla açılan davanın 17’nci duruşması, Silivri’deki duruşma salonunda başladı. Duruşmanın açılışında, Ekrem İmamoğlu ile duruşma savcısı arasında yaşanan sözlü tartışma dikkat çekti.
Savcı, İmamoğlu’nun bir önceki duruşmada sarf ettiği ifadeleri hatırlatarak tepki gösterirken, İmamoğlu’nun avukatı da bu sözlere itiraz etti. Duruşmanın gün boyunca devam etmesi ve sanıkların savunmalarının sürmesi bekleniyor.
Geçtiğimiz hafta görülen celsede 18 sanık tahliye edilmişti. Davada, ihalelerde usulsüzlük, kamu kaynaklarının amacı dışında kullanılması ve bazı iş insanlarından zorla bağış toplandığı iddiaları yer alıyor.
İddianamede, Ekrem İmamoğlu hakkında ağır hapis cezaları talep edilirken, yargılama süreci devam ediyor.
Kaynak:
İstanbul’da Marmaray Üsküdar İstasyonu’nda öğle saatlerinde bir kişinin intihar girişiminde bulunması üzerine bölgeye acil müdahale ekipleri sevk edildi.
Olay nedeniyle Sirkeci ile Üsküdar istasyonları arasında tren seferleri tek hat üzerinden kontrollü olarak gerçekleştiriliyor. Bu durum Marmaray seferlerinde gecikmelere yol açtı.
Yetkililer, yolcuların mağduriyet yaşamamaları için alternatif ulaşım seçeneklerini değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi.

X : https://x.com/Marmaraytcdd/status/2041433728929411429
Kaynak:
kanal 6 haber, haberler, son dakika haberleri ve güncel haberİstanbul’da Konsolosluk Önünde Silahlı Saldırı
İstanbul Beşiktaş’ta, İsrail Başkonsolosluğu’nun bulunduğu bina önünde silah sesleri duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre saldırı, saat 12.20 sıralarında Levent’te meydana geldi. Konsolosluk önüne yaklaşan bir kişi silahla ateş açtı. Çıkan çatışmada bir polis memuru yaralanırken, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine saldırgan etkisiz hale getirildi.
Olayda toplam 3 kişinin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Soruşturma sürüyor.
Yaşanan Olay ardından Büyükdere Caddesi trafiğe kapatıldı.
Kaynak:
kanal 6 haber, haberler, son dakika haberleri ve güncel haber
Hangi Operatörden kampanyası kapsamında nasıl yararlanılacağı adım adım detaylı anlatılmış. Görmeyen kaçıran olduysa görsün, görüp sonra yaparım diyene hatırlatma olsun.
Kaynak:
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 12. Yargı Paketi kapsamında, tapu işlemlerinde önemli bir değişiklik planlanıyor. Buna göre, değeri 30 milyon TL ve üzeri olan gayrimenkul alım-satımlarında hem alıcı hem de satıcı için avukat bulundurma zorunluluğu getirilecek.
Düzenlemenin amacı; işlemlerde hukuki güvenliği artırmak, olası anlaşmazlıkları azaltmak ve aynı zamanda avukatların ekonomik koşullarını desteklemek olarak belirtiliyor.
Yeni sistemde, özellikle yüksek değerli konut, arsa ve iş yeri satışlarında avukatlar sürece aktif olarak dahil olacak. Kredili satışlarda ise zaten bankaların görevlendirdiği avukatlar ipotek işlemleri için sürece katılmaya devam edecek.
Türkiye genelinde 30 milyon TL ve üzeri on binlerce gayrimenkul bulunduğu için, bu düzenlemenin özellikle büyük şehirlerdeki satış işlemlerini doğrudan etkilemesi bekleniyor.
Kaynak:
Tapuda 30 bin lira üstü işlemlerde avukat zorunluluğu getirilecek
Kaynak:
Tapuda avukat zorunluluğunda rakam belli oldu
Bir vatandaş, sahip olduğu evi satarak elde ettiği tüm parayla yaklaşık 1 kilogram altın satın aldı. Evli ve iki çocuk babası olan kişi, ailesiyle birlikte kiraya taşındığını ve bu kararın tamamen yatırım amaçlı olduğunu belirtti.
Altının değer kazanmaya devam edeceğine inandığını ifade eden vatandaş, 1-2 yıl içinde bu yatırımla birden fazla ev almayı hedeflediğini söyledi. Açıklamaları sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, bazı kullanıcılar kararı cesur buldu, bazıları ise oldukça riskli olarak değerlendirdi.
Kaynak:
Adam ‘evim yok ama gramım var’ diyor yani… Ekonomi de zaten tam bu modda: Metrekare değil, miligram konuşuyoruz.
Durgunluk geçince altın artarken emlak yerinde mi sayacak?
Bloomberg’in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İran savaşının 28 Şubat’ta başlamasının ardından iki hafta içinde yaklaşık 60 ton altın sattı. Bu satışın değeri 8 milyar doları aşarken, altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu.
Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye’nin altın rezervleri 13 Mart haftasında 6 ton, 20 Mart haftasında ise 52,4 ton azaldı. Bu düşüşün bir kısmı doğrudan satıştan, büyük kısmı ise döviz veya TL sağlamak amacıyla yapılan swap işlemlerinden kaynaklandı.
Satışların, artan enerji maliyetleri ve yükselen dolar talebi nedeniyle zorlaşan ekonomik koşullarda, likidite ihtiyacını karşılamak ve iç talebi dengelemek amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Uzmanlara göre, satışların önemli bir bölümü yurt dışında döviz karşılığı gerçekleştirilen altın swapları yoluyla yapıldı.
Bu gelişme, Türkiye’nin son yıllarda sürdürdüğü yoğun altın biriktirme politikasında bir değişime işaret ederken, aynı dönemde altın fiyatlarının da yaklaşık %15 gerilediği ifade edildi.
Kaynak:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bitkisel atık yağların yönetimine ilişkin önemli bir düzenleme hazırlığında. 2015’ten bu yana yürürlükte olan ve atık yağların lavaboya ya da çevreye dökülmesini yasaklayan yönetmelik, yeni uygulamalarla kapsamlı şekilde güncellenecek.
Yeni düzenlemeyle birlikte evlerden, restoranlardan ve işletmelerden çıkan atık yağların daha etkin şekilde toplanması ve geri dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu kapsamda marketlerde atık yağ toplama noktaları kurulacak ve vatandaşların bu yağları kolayca teslim edebilmesi sağlanacak.
Toplanan atık yağlar geri kazanım tesislerinde işlenerek biyodizel gibi alternatif yakıtlara dönüştürülecek. Ayrıca bu yağların havacılık sektöründe kullanılan sürdürülebilir yakıt üretiminde değerlendirilmesinin de önü açılacak.
Düzenleme sadece bitkisel yağlarla sınırlı kalmayacak; hayvansal yağlar ve yağ içeren diğer atıklar da geri dönüşüm sürecine dahil edilecek. Böylece hem çevre kirliliğinin azaltılması hem de atıkların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.
Taslağın son hali ilgili kurumların görüşlerinin ardından Bakan onayına sunulacak ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Kaynak:
Bu tarz adımları gerçekten destekliyorum ancak sanırım bilinçlendirme ve takibinin yapılmasında istikrar eksiği var. Uzun zamandır çoğu insanın zaten lavabodan dökmediğine eminim ama gördüğüm biriktirdiklerini nereye verecekleri ya da nasıl bir şeyde biriktirmeleri gerektikleri vs hep soru işareti. Gerçi en son bildiğim muhtarlıklar alıyordu şimdi marketlerde olması daha el altı iyi olmuş.
Yine de geri dönüşüm için sürdürülebilir yaşam için bilinç olsa bile gerekli ortam ve materyallerde eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bir çok belediye yok karton yok pil geri dönüşüm noktaları oluşturdu. e tek tek atsan olmaz, biriktirip götürüyorsun şimdi evlerde de extra onlar için alan yok ki. Bir kaç kere evdeki kağıt ve kartonlar için biriktirip götüreyim dedim de yok abi çöp ev gibi oluyor. balkona koysan ıvır zıvırlar hep orda zaten. Bıraktım bende kağıt toplayanlara veriyorum.
Düşünceler, niyetler, doğru bilinçlenme güzel; organize olma, alan oluşturma vs hala eksik
Giderek yaygınlaşan yapay zekâ tabanlı “dijital sevgili” uygulamaları, ciddi güvenlik açıklarıyla gündeme geldi. Yapılan araştırmalara göre milyonlarca kullanıcıya sahip bu uygulamalarda yüzlerce kritik veri güvenliği sorunu tespit edildi.
Güvenlik firması Oversecured’in incelemesine göre, Google Play’de toplamda 150 milyondan fazla indirilen 17 popüler uygulamada 14 kritik ve 300’ün üzerinde yüksek riskli açık bulundu. Bu açıklar sayesinde kullanıcıların son derece özel konuşmalarına, fotoğraflarına ve kişisel verilerine erişim sağlanabildiği belirtildi.
Uzmanlar, kullanıcıların bu uygulamalarda en özel düşüncelerini, ilişkilerini ve kişisel bilgilerini paylaştığını, ancak bu verilerin yeterince korunmadığını vurguluyor. Bazı uygulamalarda ise kimlik bilgileri ve API anahtarlarının doğrudan sistem içine gömülü olduğu tespit edildi.
Ayrıca XSS saldırıları, veri tabanı sızıntıları ve kötü amaçlı reklamlar üzerinden kullanıcı verilerine ulaşılabildiği ortaya çıktı. Araştırmacılar, birçok güvenlik açığının hâlâ kapatılmadığını ve riskin devam ettiğini ifade ediyor.
Uzmanlara göre bu durum, yapay zekâ uygulamalarının hızla yaygınlaşmasına rağmen veri güvenliği konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunu gösteriyor.
Kaynak:
Teknoloji hızla ilerliyor ama güvenlik aynı hızda gelişmiyor; bu da ciddi bir risk oluşturuyor. Yine de asıl düşündürücü olan sadece bu değil.
İnsanların, yapay zekâ olduğunu bile bile yalnızlıklarını ve en özel duygularını onunla paylaşma isteği gerçekten sorgulanması gereken bir durum. Bu, sadece zekâyla ya da bakış açısıyla açıklanabilecek bir şey değil. Dünya genelindeki yüksek indirme sayıları ve talep de bunun ne kadar yaygınlaştığını açıkça gösteriyor.
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Mesaj Sayısı: 112
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 793
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 862)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 75 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar






Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
7 Yanıt
1 













