Merhaba arkadaşlar,
Şehir kurmayı, kaynak yönetimini ve uzun vadeli stratejiyi sevenlere Serephos: Adaların Mirası’nı tanıtmak istiyorum.
Serephos, adalar üzerine kurulu bir dünyada kendi şehrini geliştirdiğin mobil strateji oyunu. Küçük bir yerleşimle başlayıp üretimini düzenliyor, araştırmalar yapıyor, yeni koloniler kuruyor ve ordunla filonu hazırlıyorsun. Nasıl büyüyeceğine sen karar veriyorsun: önce ekonomini güçlendirebilir, farklı kaynaklara ulaşmak için yayılabilir veya askeri hazırlığa ağırlık verebilirsin.
ŞEHRINI ADIM ADIM GELIŞTIR
Kent Meclisi ile nüfus kapasiteni artır, Ambarhane ile daha fazla kaynak depola, Bilgelik Enstitüsünde bilim insanları çalıştır. Şehrindeki binaların farklı görevleri var; hangi yapıyı önce geliştireceğin, sonraki adımlarını etkiliyor. İnşaat maliyetlerini, nüfusu, memnuniyeti ve altın dengesini birlikte yönetiyorsun.
KAYNAK ÜRETIMINI VE EKONOMINI KUR
Odun, zeytin, mermer, prizma ve köz gelişiminin temelini oluşturuyor. Adandaki ormana ve özel kaynak alanına işçi atayarak üretim yapıyorsun. Her ada bütün kaynakları sunmadığı için ticaret, nakliye ve koloni planı önem kazanıyor. Ada kaynak alanlarına bağış yaparak gelişimlerine katkıda bulunabiliyorsun.
İşçi, bilim insanı ve boş vatandaş dağılımını dengede tutmak da stratejinin parçası. Daha büyük bir ordu kurarken yalnızca üretim bedelini değil, sürekli bakım giderini de düşünmen gerekiyor.
YENI ADALAR KEŞFET, KOLONILER KUR
Dünya haritasından adaları inceleyebilir, ihtiyaç duyduğun kaynağa göre yeni yerleşim alanları seçebilirsin. Gerekli araştırma ve şehir şartlarını tamamladığında kurucu filonu gönderip yeni bir koloni kurarsın.
Her şehrin kendi deposu, nüfusu ve üretimi bulunur. Kervan gemileriyle şehirlerin arasında kaynak taşıyarak birbirini destekleyen bir ekonomi oluşturabilirsin. Hedefe olan mesafe, yük kapasitesi ve yolculuk süresi planını etkiler.
ARAŞTIR, ORDUNU VE FILONU HAZIRLA
Bilim insanlarının ürettiği bilgi puanlarıyla araştırmalarda ilerleyerek yeni olanaklara ulaşırsın. Kara birlikleri yetiştirebilir, savaş gemileri üretebilir, şehir savunmanı güçlendirebilir ve seferler düzenleyebilirsin.
Kara ve deniz savaşlarında birlik seçimin, hazırlığın ve ekonomin birlikte önem taşır. Savaş raporlarından kayıpları ve çatışmanın sonucunu takip ederek sonraki seferini planlayabilirsin.
İTTIFAK KUR, BIRLIKTE HAREKET ET
Diplomasi ve ittifak sistemiyle diğer oyuncularla iletişim kurabilir, ortak hareket edebilirsin. Ticaret, komşuluk ilişkileri ve askeri kararlar, adalar üzerindeki gelişiminin bir parçası olur.
YENI BAŞLAYANLAR IÇIN YÖNLENDIRME
Görevler, ilerlerken takip edebileceğin hedefler sunar. Oyun içindeki “Nasıl oynanır?” rehberinden adaya nasıl gidileceğini, işçi atamayı, bina geliştirmeyi, koloni kurmayı ve diğer temel sistemleri görselli anlatımla öğrenebilirsin. Türkçe arayüzle oynayabilirsin.
Şehir kurma ve ada stratejisi türünü seviyorsan Serephos’a göz atabilirsin. Oyunu deneyen arkadaşların arayüz, denge ve geliştirilmesini istediği özelliklerle ilgili yorumlarını bu konu altında duymak isterim.
Adanı kur. Gücünü göster. Kendi mirasını inşa et.
Google Play’den indir:
Resmî site: https://serephos.com
Instagram: https://www.instagram.com/serephosgame/

Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyunlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok