Selamlar, ilk arabamı alacağım ve iki model arasında kaldım:
2000-2009 arası Peugeot 206 (benzinli, özellikle 1.4 75 hp)
vs.
2000 öncesi Honda Civic 2 kapılı hatchback
Bütçem 300 bin TL civarı, mümkünse 300 binin altında bir şey bulmak istiyorum. Çok zorunda kalmadıkça da 350 bin TL'nin üzerine çıkmak istemiyorum.
Honda tarafında özellikle 2 kapılı hatchback kasayı istiyorum ama 2000 öncesi Civic'lerin fiyatları bayağı yüksek. O yüzden aynı bütçede 206 daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor ve ikisi arasında kaldım.
İlk arabam olacak. Manuel istiyorum çünkü arabayı daha iyi öğrenmek ve manuel sürüşe gerçekten alışmak istiyorum. Arabayı da uzun süre, yaklaşık 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Sonrasında satarken de piyasası olan ve çok zorlanmadan satabileceğim bir araç olması benim için önemli.
Kullanımım çoğunlukla şehir içi olacak, arada uzun yol da yaparım. Öğrenci olduğum için bakım ve arıza masrafları da önemli.
Özellikle bu iki araç hakkında gerçekten kullanmış olanların tecrübelerini merak ediyorum:
- Kronik sorunları neler?
- Motor ve şanzıman olarak hangisi daha dayanıklı?
- Bakım ve parça masrafları nasıl?
- Yakıt tüketimleri nasıl?
- İlk araba olarak hangisi daha mantıklı?
- Manuel kullanım açısından hangisi daha rahat?
- 4-5 yıl sonra satarken hangisinin piyasası daha rahat olur?
- 300-350 bin TL bütçeyle bu araçlardan hangisinde daha düzgün örnek bulma ihtimalim var?
İnternette “Peugeot alma” veya “Honda bozulmaz” gibi çok genel yorumlar görüyorum. Ben özellikle bu araçları gerçekten kullanmış kişilerden, artısıyla eksisiyle gerçek deneyimlerini duymak istiyorum.
Siz olsanız bu bütçede bu iki seçenek arasında nelere dikkat ederdiniz?
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 21 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 30)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok