TürkNet Kullanılır mı? TürkNet'i Neden Bıraktım?
Yaklaşık 3 senedir TürkNet Gigafiber kullanıcısıyım. An itibariyle 1000 MB TürkNet hizmetini bırakıp 50 MB TürkTelekom hizmetine geçmemin sebeplerini anlatacağım.
İlk 2 sene internetimizi sorunsuz kullandık ve tabiki 1000/1000 internet harika bir şey ancak son zamanlarda bulunduğum konudaki binalar kentsel dönüşüm sebebiyle birer birer yıkılmaya başlayınca her hafta internetimiz kesilir oldu. Günler değil haftalarca süren internetsizlik yaşadım. 3 4 gün geldiyese 6 7 gün koptu, bu süreç 1 sene boyunca devam etti ve artık TürkNet'in hiçbir çözüm sunmadığını anladığım noktadayım.
TürkNet altyapı kablolarını TürkTelekom ya da UyduNet gibi yerin altından güvenli bir şekilde çekmek yerine binadan binaya, elektrik kablolarına sarılı şekilde ya da havada tamamen boşta sarkacak şekillerde çekiyorlar. Dolayısıyla en ufak bir dış etkende kablolar hasar görüyor. Tüm sokak ve mahallenin altyapısı bu tek kabloya bağlı olduğu için her seferinde tüm mahallenin interneti kesiliyor. Binaların yıkılacağı 6 ay öncesinden belli olmasına rağmen binalar yıkılana kadar hiçbir aksiyon alınmıyor. Mahallenin herhangi bir yerinde herhangi bir inşaat çalışması olduğu zaman internetimiz kesiliyor ve bundan sonra aksiyon almaya başlıyorlar. 7 8 gün internetsiz kalıyoruz. Gelen kablolama ekibi çoğunlukla çok çocuk yaşta duruyorlar, tahminimce meslek lisesine gitip staj yapan öğrenciler. Bu acemilik yüzünden düzeltilen bir kablo ertesi gün tekrar başka bir ekip tarafından tekrar düzeltilmesi gerekiyor, işlerini tek seferde sağlam yapmıyorlar.
Binadaki kutudan daireye çıkan kablo da binanın içinden güvenli şekilde çekilmek yerine binanın dışından sarkıtılarak çekilmişti, sonradan ısrarlarımız üzerine düzelttirmek zorunda kaldık. Binadaki kutu her zaman açık ve kablolar salkım saçak dışarıda. Sürekli bir düzensizlik, günü kurtarma amacı. Geleceğe dair hiçbir planlama yapmadan hareket ediliyor, kablolamalar tamamen günü kurtarma amacıyla yapılıyor. O gün düzelen internet ertesi gün tekrar gidiyor. 1 senedir bu şekilde ancak son 4 5 ayda inanılmaz arttı bu durum. Neredeyse hiçbir ay tam fatura ödemiyorum hizmet alamadığım için.
TürkNet yerin altından sağlam bir şekilde altyapı çekmek yerine binadan binaya, direkten direğe altyapı çektiği sürece kesinlikle tercih edilmez. Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir inşaat çalışması, yapı yıkımları, çevre düzenlemeleri planlı olmuyor, her yerde çarpık kentleşme var. Bu durum içerisinde siz kendi altyapılarınızı tamamen Allah'a emanet şekilde çekiyorsunuz. En ufak bir dış etkende tüm sokak ve mahalle internetsiz kalıyor. Bu durum son zamanlarda o kadar attı ki kendi saha ekibi de duruma yetişmediği için eskiden 3 4 gün içinde düzeltilen durumlar şimdi haftalarca düzeltilmiyor. Biz "acil" adı altında kayıt oluşturmamıza rağmen 8 gündür binamıza 1 tane çalışan gelmedi.
Ayrıca sokakta bu altyapıdan faydalanan 8 binadan birisiyiz. Diğer 7 binada altyapı kabloları şu anda güncellenirken bir tek bizde güncellenmiyor, çalışanlarla konuştum sizin binada bir şey gözükmüyor dedi. Son 1 haftamı her gün her yere şikayet ederek geçirmeme rağmen nasıl bu kadar ilgisiz olabildiklerini aklım almıyor.
Sözün özü eğer TürkNet müşterisi iseniz ve internet üzerinden çalışıyorsanız, işinizin, emeğinizin, ekmek paranızın hiçbir garantisi yok. Bu problemler karşısında işlerim çok ciddi anlamda aksadı ve mağdur oldum. Sırf işlerime devam edebilmek adına TürkTelekom 50 mb paketine geçmek zorundayım, altyapım daha üstünü desteklemiyor. Ben bu kadar vizyonsuz, gelecek amacı olmayan, müşterilerine önem vermeyen bir firma görmedim.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: TurkNet

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0