Merhaba arkadaşlar,
Ben Mehmet Altındağlı. Uzun yıllardır yazılım sektöründe çalışıyorum; aynı zamanda söz yazarı, besteci ve bağımsız bir sanatçıyım.
Kendi şarkılarımı yayımlarken bağımsız müzisyenlerin yaşadığı iki temel sorunu yakından gördüm:
Birincisi, şarkılarımızı paylaşabileceğimiz çok fazla yer var ama gerçekten dinleyip dürüstçe değerlendirecek insanlara ulaşmak kolay değil.
İkincisi, bir şarkının arkasında söz yazarından bestecisine, aranjöründen müzisyenine, mix mühendisinden klip ekibine kadar birçok insan çalışıyor; fakat bu insanlar çoğu zaman görünür olamıyor ve birbirlerini bulmakta zorlanıyor.
Bu iki ihtiyaca cevap vermek amacıyla MüzikPaylaş’ı geliştirdim.
MüzikPaylaş’ın ilk sistemi “Önce dinle, sonra dinlet” mantığıyla çalışıyor.
Platformdaki şarkıları gerçekten dinleyip puanlıyor ve yorumluyorsunuz. Bunun karşılığında platform kredisi kazanıyor, kazandığınız kredileri kendi şarkınızı gerçek dinleyicilere ulaştırmak için kullanabiliyorsunuz.
Bot, otomatik izleme veya sahte yorum sistemi bulunmuyor. Amaç yalnızca bir dinlenme sayısı oluşturmak değil; şarkının gerçek insanlar tarafından dinlenmesini ve sanatçının dürüst geri bildirim almasını sağlamak.
YouTube’daki şarkınızı ekleyebiliyor, dinleyenlerin puanlarını ve yorumlarını tek yerde görebiliyorsunuz.
Şimdi sisteme ikinci ve daha geniş bir alan ekledik: Profesyoneller.
Profesyoneller bölümünde müziğe emeği geçen herkes kendi mesleki profilini oluşturabiliyor:
• Sanatçılar ve vokalistler
• Söz yazarları ve besteciler
• Müzisyenler ve aranjörler
• Prodüktörler ve beatmaker’lar
• Mix, mastering ve ses mühendisleri
• Stüdyolar ve yapımcılar
• Klip ve görüntü yönetmenleri
• Kamera, ışık ve yapım ekipleri
• Kurgucu, colorist ve VFX sanatçıları
• Stilist, kostüm, saç ve makyaj ekipleri
• Casting, koreografi ve sahne arkası çalışanları
Kullanıcılar rollerini, becerilerini ve sundukları hizmetleri profillerine ekleyebiliyor. Katkıda bulundukları yayımlanmış çalışmaları YouTube bağlantısıyla portföylerine kaydedebiliyor ve yeni projelere açıksa “İş almaya açığım” bilgisini gösterebiliyor.
Böylece bir sanatçı aranjör, bir besteci vokalist, bir yapımcı müzisyen veya bir klip ekibi doğru çalışma arkadaşını tek bir alanda keşfedebiliyor.
MüzikPaylaş’ın amacı bir link çöplüğü oluşturmak değil.
Bir tarafta şarkıların gerçekten dinlendiği, diğer tarafta o şarkıları ortaya çıkaran insanların görünür olduğu yaşayan bir müzik topluluğu kurmak istiyoruz.
Platform şu anda ücretsizdir ve gelişmeye devam ediyor. Özellikle müzisyenlerin ve sektör çalışanlarının görüşleri bizim için çok değerli.
İncelemek isteyenler:
MüzikPaylaş
Profesyoneller
Sizce bağımsız müzisyenlerin gerçekten ihtiyaç duyduğu ancak mevcut platformlarda bulamadığı başka hangi özellikler var?
Eleştiri ve önerilerinizi açıkça yazabilirsiniz. Buradaki geri bildirimlere göre sistemi geliştirmeye devam edeceğim.
Mehmet Altındağlı
Merhaba arkadaşlar,
Ben Mehmet Altındağlı. Yazılım sektöründe çalışıyorum; aynı zamanda söz yazarı, besteci ve bağımsız bir sanatçıyım.
Bağımsız müzisyenlerin iki temel sorununa çözüm olmak amacıyla MüzikPaylaş’ı geliştirdim:
- Şarkıların gerçek insanlar tarafından dinlenip dürüstçe değerlendirilmesi
- Müziğe emeği geçen profesyonellerin görünür olması ve birbirini bulabilmesi
“Önce dinle, sonra dinlet” sisteminde kullanıcılar şarkıları dinleyip puanlıyor ve yorumluyor. Bunun karşılığında kazandıkları platform kredilerini kendi şarkılarını dinletmek için kullanabiliyor.
Bot, otomatik izleme veya sahte yorum bulunmuyor. Amaç sayı üretmek değil, gerçek dinleme ve geri bildirim sağlamak.
Yeni Profesyoneller bölümünde ise sanatçı, söz yazarı, besteci, müzisyen, aranjör, prodüktör, ses mühendisi, klip yönetmeni, kurgucu, makyaj sanatçısı ve müziğe katkıda bulunan diğer sektör çalışanları profesyonel profil oluşturabiliyor.
Rollerini, becerilerini, hizmetlerini ve katkıda bulundukları çalışmaları ekleyebiliyor; yeni projelere açıklarsa “İş almaya açığım” bilgisini gösterebiliyorlar.
MüzikPaylaş ücretsizdir ve geliştirilmeye devam ediyor.
Platformu inceleyenlerin özellikle eleştiri ve önerilerini duymak isterim. Sizce müzisyenlerin en çok ihtiyaç duyduğu eksik özellik nedir?
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Site Tanıtımları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0