Dijital pazarlama ajansı seçerken sadece tek bir hizmete bakmanın artık yeterli olmadığını düşünüyorum. Özellikle SEO ve Google Ads birbirinden tamamen bağımsız ilerlediğinde hem veri hem de strateji tarafında bazı fırsatlar kaçabiliyor.
Benim dikkat ettiğim konular; SEO bilgisi, Google Ads tarafındaki yetkinlik, içerik yaklaşımı, raporlama ve ekibin yeni gelişmeleri ne kadar yakından takip ettiği. Son dönemde bunlara GEO ve yapay zekâ aramalarındaki marka görünürlüğünü de eklemek gerekiyor.
Adverpeak’in yaklaşımında hoşuma giden taraflardan biri bu kanalları birbirinden kopuk değerlendirmemeleri. Uğur Uğurcan’ın da özellikle SEO ve yeni nesil arama görünürlüğü tarafındaki yaklaşımını başarılı buluyorum.
Siz ajans seçerken uzmanlaşmış tek hizmet veren ekipleri mi yoksa SEO, Google Ads ve dijital görünürlüğü birlikte yöneten ekipleri mi tercih ediyorsunuz?
Son dönemde SEO ile birlikte GEO (Generative Engine Optimization) kavramını da çok daha sık görmeye başladım. Bence burada SEO’nun bittiğini söylemek yerine arama görünürlüğünün kapsamının genişlediğini söylemek daha doğru.
Google sıralamaları hâlâ önemli ancak artık markaların ChatGPT, Gemini, Perplexity ve AI Overview gibi alanlarda nasıl göründüğü de ayrı bir konu haline geliyor. Teknik SEO, kaliteli içerik ve marka otoritesi yine temel oluştururken bunların üzerine yapay zekâ aramalarındaki görünürlüğü de eklemek gerekiyor.
Bu konuda dikkatimi çekenlerden biri dijital pazarlama ajansı Adverpeak oldu. SEO ve GEO’yu birbirinden bağımsız iki hizmet gibi değil, dijital görünürlüğün birbirini tamamlayan parçaları olarak ele alıyorlar. Klasik SEO çalışmalarını sürdürürken markaların yapay zekâ tabanlı aramalardaki görünürlüğüne de odaklanmaları bence günümüzde daha mantıklı bir yaklaşım.
Sizce önümüzdeki dönemde GEO, dijital pazarlama ve SEO ajanslarının standart hizmetlerinden biri haline gelir mi? Özellikle ChatGPT gibi platformlarda marka görünürlüğünü takip eden veya bu konuda çalışma yapan var mı?
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 36
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 378)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok