psikolojik destek ve tavsiye lazım
Merhaba iyi günler.
Ben 18 yaşında daha hayata atılmamış bir gencim ve sanırım depresyondayım.
Depresyon nedir çok bilmiyorum ama kafamda kötü şeyler yaşıyorum, yaşım daha genç abi/abla tavsiyesine ve tecrübelerinize muhtacım.
ben sanki bu hayatta birilerinin onayını almak için gelmişim gibi hissediyorum, en fazlada ailemin.
Ailem gururlansın diye iyi bir lise kazandım, şimdi ise iyi bir üniversite.
Ama sanki hayatımı boşa harcamış gibi hissediyorum sınavlara çalışmaktan arkadaşlarımı ektim hobiler edinemedim ve en önemlisi anı biriktiremedim.
Herkesin çevresinde lise anılarını dostluklarını anlatan biri vardır, mesela benim babam bana hep anlatırdı ama benim kimseye anlatabileceğim bir lise anım yok, doğrusu çok arkadaşımda yok aslında.
Arkadaşlarım lise hayatları boyunca anı biriktirdi dışarı çıktılar hobilerinde kendilerini geliştirdiler, ben ise yeni bir hobi edinemedim hatta severek yaptığım vücut geliştirme sporunu sınavlara çalışmak için bıraktım. Siz sormadan söyleyeyim yeni hobi edinmek istiyorum ama geç kalmış gibi hissediyorum zaman geçiyor ve sanki ben ona yetişemeyecek gibi hissediyorum.
Aynı zamanda gelecek kaygılarımda var, rüyalarımda hep kötü bir baba ve başarısız bir insan olduğumu görüyorum ve asla bu durumu aşamıyorum.
Bazı rüyalarımda yalnız öldüğümü görüyorum zira bu muhtemel çünkü bir kızla nasıl konuşulur veya sosyalleşilir onu da bilmiyorum.
lise başından beri sevgilim var, sebebini bilmiyorum ama oda benden ayrıldı.
Daha çok genç olmama rağmen bu düşüncelerden kurtulamıyorum daha önümde yaşayacak uzun bir ömür var ama ben bu düşüncelerden kaçamadığım için ömrümü yiyorum bu da beni daha çok korkutuyor.
Sabah yataktan kalkıp bir şey yapasım olmuyor çoğu zmaan akşama kadar Reels kaydırıyorum bazense gün boyu tavana bakıyorum.
Abilerim ablalarım sizlerdende bu durmu yaşayan illaki olmuştur rica ediyorum ban yardım edin.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 41)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı Özel

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
8 Yanıt
2