Merhaba, ilk sistemimi topladım ve Windows 11 kurulumunu bir türlü tamamlayamıyorum. Denemediğim şey kalmadı sayılır, topluluğun fikrine ihtiyacım var.
Sistem:
- Ryzen 7 7800X3D
- MSI PRO B850M-P WiFi (BIOS 1A62 — en güncel)
- Patriot Viper Venom 7000 CL32 2x16GB (Hynix A-die)
- WD Black SN7100 1TB NVMe
- ASUS Prime RX 9070 XT OC
- Enermax Revolution III 1000W
- Kurulum: Windows 11 25H2, Rufus NTFS USB
Sorun: Kurulumun dosya kopyalama kısmı %100 tamamlanıyor, restart sonrası OOBE'ye hiç ulaşamadan siyah ekran + dönen ikon aşamasında süresiz kalıyor. 15+ dakika bekledim, 6'dan fazla denedim. Sistem donmuyor — ikon dönmeye devam ediyor, Caps Lock LED tepki veriyor, BSOD veya restart yok. İlginç olan: USB'deki kurulum ortamı (WinPE) her seferinde kusılsuz çalışıyor, BIOS/POST hiçbir zaman sorun çıkarmadı.
Denediklerim (hepsinde aynı takılma):
- Manuel RAM ayarlarını tamamen kaldırıp JEDEC 4800 + F6 defaults ile temiz kurulum
- İki kez sıfırdan temiz kurulum (tüm bölümler silindi)
- Güvenli Mod (bcdedit ile zorladım) — o da takılıyor
- Memory Context Restore ve Power Down Enable = Disabled
- Tek RAM testi — iki modül de tek başına A2'de aynı şekilde takılıyor
- GPU'yu tamamen söküp iGPU ile deneme — aynı takılma
- CMOS temizliği (JBAT1)
- Çevre birimleri (USB, LCD panel bağlantısı, HDMI→DP)
Boot log bulgusu: ntbtlog.txt'de depolama/klavye/fare sürücüleri LOADED, son satırlarda dxgkrnl.sys ve Basic Display Adapter NOT_LOADED (bunun tek başına kanıt olmadığını biliyorum).
Sıradaki planım: SN7100 DRAM'siz/HMB'li olduğu için offline registry ile HMBAllocationPolicy testi, memtest86 ve 24H2 imajı denemesi.
Bu tabloyu gören oldu mu? WinPE çalışıp diskteki tam Windows'un üç farklı donanım konfigürasyonunda aynı yerde takılması sizce neyi işaret eder?
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 183)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Windows İşletim Sistemleri

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0