Selamlar DH Ailesi ve Futbol / Bulmaca Sevdalıları,
Daha önceden formda bahsettiğim, arkadaş grubumdaki bitmez tükenmez futbol hafızası (ball knowledge) ve "eski transferler neydi?" tartışmaları yüzünden aylardır harıl harıl çalışıp sıfırdan geliştirdiğim www.futbolle.com projesinde çok büyük bir teknik ve mimari eşiği daha atladım; hem gelişmeleri paylaşmak hem de siz değerli hocalarımın o acımasız ve nokta atışı teknik görüşlerini almak istedim.
Bilmeyen hocalarım için kısaca özetleyim; site %100 REKLAMSIZ, ÜYELİK YOK, TAMAMEN ÜCRETSİZ! Sırf kendi tutkumla kodladığım ve her gün sabah 24 saatte bir yenilenen Türk ve Dünya liglerine özel 12 farklı mantıksal tahmin oyunu içeriyor (Eksik 11, Futbol Wordle, Futbol Grid, Kariyer Yolu, Transfer Bedeli, Gol Savaşı vb.)
🛠️ ASIL BÜYÜK GÜNCELLEME: TEKNİK BİR ÇILGINLIK (80.000 OYUNCU ENJEKSİYONU & CANLI ODA MODU)
Önceki konularda ve yabancı forum testlerinde haklı olarak en çok gelen eleştiri şuydu: "Hocam her şey harika ama Futbol Grid oynarken örneğin Galatasaray - Fenerbahçe ya da Real Madrid - Barcelona ortak kutusuna efsane 90'lar yıldızlarını veya nostaljik isimleri (Sergen Yalçın, Caner Erkin vb.) yazmaya çalıştığımızda veritabanı kısıtlı olduğu için arama kutusuna çıkmıyordu."
Çünkü Next.js ve tarayıcı taraflı (Client-Side) mimarilerde telefondan siteye girildiği anda binlerce futbolcunun dosya paketini indirmek tarayıcıyı kitleyip mobil hızı mahvecektir (INP/LCP faciası).
Ve bugün itibariyle kafayı kırarak bu sorunu tamamen çözdüm!
- 🚀 80.000 OYUNCULUK DEV VERİTABANI: Mimari kısıtı ortadan kaldırdım. Artık hem Futbol Grid hem de diğer büyük arama modlarında, mobil tarayıcınızı asla kasmadan ve donma yaratmadan sorgulanan yaklaşık 80.000 retro, efsane, seyyah ve güncel futbolcuyu veritabanına entegre ettim! Artık aklınıza gelen en sote 2004 transferini ya da en çılgın efsaneleri yazdığı an sistem tanıyıp şak diye kabul ediyor!
- 🎮 CANLI ODA (PARTY) MODU: Sadece tek başına bulmaca çözmeyle yetinmek istemeyenler için dev veritabanından beslenen Anlık Canlı Oda (Party) sistemimizi aktif ettim! Arkadaşlarınızla aynı anda aynı masaya oturup zamanla yarışarak o 80.000 futbolculuk havuzda amansız bir bilgi savaşı verebiliyorsunuz.
💬 GÖRÜŞ VE ELEŞTİRİLERİNİZİ BEKLİYORUM:
Siz değerli DH hocalarımdan 3 ufak konuda o filtresiz geri bildirimlerinizi talep ediyorum:
- Performans: 80 bin oyuncu bağlandığı halde telefonlarınızda veya web arayüzünde herhangi bir kasma, taşma, ya da yavaşlama hissediyor musunuz?
- Oynanış: Yeni veritabanında denemek istediğiniz o efsane isimleri Grid aramasında rahat bulabildiniz mi?
- Tasarım: Arayüz (Dark/Light Mode) ile ilgili eklememi ya da değiştirmemi önerdiğiniz mimari bir dokunuş var mıdır?
Web sitemiz: www.futbolle.com
Vakit ayırıp test eden, olumlu ya da olumsuz eleştirecek olan herkese şimdiden binlerce kez teşekkürler! Bugünün Eksik 11 derbisini ve yeni 80 binlik Grid'imizi kopya çekmeden bileyen hocalarıma helal olsun şimdiden :D
İyi oyunlar, saygılar! ⚽🔥
Herkese selamlar, Futbol bilginizi test edebileceğiniz Futbolle.com adında tamamen ücretsiz ve kayıtsız bir günlük bulmaca sitesi hazırladım.
Wordle mantığına benziyor ama futbolcular için! Her gün gece yarısı güncellenen gizli bir "Günün Futbolcusu" var. Ayrıca:
- Bulanıklaştırılmış fotoğrafından futbolcuyu tahmin etme (Kim Bu?)
- Oyuncuları kariyer geçmişinden bulma (Kariyer Yolu)
- Futbol Tombalası ve Bağlantılar gibi toplam 8 farklı oyun modu var.
Yabancı muadilleri vardı ama hem Türkçe dil desteği hem de farklı oyun modlarıyla hepsini tek çatı altında toplamak istedim. Desteklerinizi ve oyuna eklenebilecek yeni fikirler hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum!
Siteye buradan ulaşabilirsiniz:
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 9 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 120)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok

0