Merhaba arkadaşlar,
Byte Exchange'in kendi blockchain'i ByteChain üzerinde node çalıştırma sistemi hakkında özet bilgi paylaşmak istedim.
ByteChain, EVM + Cosmos uyumlu bir zincir (Chain ID: 9933). Mainnet Şubat 2026'da açıldı. Bu zincirde node çalıştırarak protokol emisyon + network ücretlerinden pay almak mümkün.
Node sistemi 3 tier'dan oluşuyor:
• Light (XNode): Giriş seviyesi. Daha düşük stake miktarı (yaklaşık 2.500-10.000 BEXC), 7 gün unbond süresi, yüksek tier bonusu (2.0x) ve daha fazla slot kapasitesi var.
• Validator (Pro): Orta seviye. Daha yüksek stake, 14 gün kilit süresi, aylık yaklaşık 23$ işletme ücreti.
• Genesis (Ultra/VIP/Master): En üst seviye "Master Node". Yüksek stake (20.000 BEXC ve üzeri), en yüksek emisyon payı (%85-100), daha uzun kilit süresi (21-30 gün) ve sınırlı slot. Aylık ücret $30-45 civarında.
Ödül hesabı skor sistemine göre yapılıyor. Stake miktarı, tier bonusu ve node'un çalışma süresi (age) etkili. Aylık sabit emisyon havuzu + işlem ücretlerinden pay alınıyor.
Avantajları:
- Kendi exchange zinciri olduğu için entegrasyon güçlü
- Tier bonusları sayesinde düşük sermayeyle başlama imkanı
- Protokol seviyesinde gerçek ödül
Riskleri:
- Kendi node'unuzu çalıştırmanız gerekiyor (VPS veya dedicated server, yüksek uptime şart)
- Stake'ler belirli süre kilitli
- Özellikle üst tier'larda aylık ücret var
- BEXC fiyat dalgalanması
- Slotlar sınırlı
Güncel stake miktarları, ücretler ve kurulum detayları için resmi siteyi kontrol edin: https://bexc.io
Not: Bu yazı yatırım tavsiyesi değildir. Kendi araştırmanızı yapın (DYOR). Kriptoda her zaman kayıp riski vardır.
İyi forumlar!
Arkadaşlar selam,
Son dönemde kripto tarafında hem gerçekten kullanışlı hem de community odaklı işler yapan platformları arıyordum. 28 blockchain’de 950+ pair, sağlam güvenlik altyapısı ve en önemlisi Telegram Mini-App ile tam entegre trading deneyimi sunuyor. Üstüne bir de Byte Quest diye ücretsiz, oynayarak puan toplayıp BEXC kazandığın gamification sistemi var.
Kısaca özetleyeyim, sonra adım adım nasıl katılacağını ve benim referans linklerimi de vereyim ki beraber bonuslardan yararlanalım.
https://bexc.io
Byte Exchange Nedir? Neden Farklı?
Byte Exchange, 2021’de kurulmuş merkezi bir borsa. Şu anda CoinGecko’da top 40 sıralara kadar yükselmiş durumda (yaklaşık #38). 24s hacmi 10M+ USD bandında geziniyor.
Güçlü yönleri:
28 blockchain tek hesapla (EVM’ler + Solana, TON, Tron, Bitcoin, Sui, Aptos, Cosmos vs.)
MPC vault-grade custody, ISO 27001:2022 sertifikası, segregate hesaplar
Düşük latency hub’lar (Frankfurt, Helsinki, Falkenstein)
sTRYs diye yeni çıkan likit TRY ürünü: Günlük +0.12% rebase getirisi var, likit kalıyor, trade edilebiliyor. Türk kullanıcılar için bayağı mantıklı duruyor.
BEXC token utility’si güçlü: Staking, node çalıştırma, launchpad (BytePad) ve %70’e varan trading fee indirimi
Perpetual futures da Q2 2026 itibarıyla geliyor (neredeyse hazır). Staking ve node ödülleri zaten aktif.
Kısacası “sadece spot trade” yapan klasik CEX’lerden biraz daha fazlası olmaya çalışıyor.
Telegram Trade Botu – Gerçekten İşe Yarıyor mu?
İşte asıl bomba burada.
@ByteExchangeTradeBot’u Telegram’da açıyorsun → swipe up veya /open ile tam trading arayüzü açılıyor. Spot alım-satım, swap, order’lar, alert’ler direkt Telegram mesajı olarak geliyor.
App indirmiyorsun, ayrı pencere açmıyorsun. TON Connect ile native TON deposit’leri de destekliyor. Mobil ağırlıklı trade yapanlar için bence şu anda en temiz çözümlerden biri. Alert’ler Telegram’da geldiği için hiçbir şeyi kaçırmıyorsun.
Ben şahsen mobil + hızlı emir için çok beğendim.
Byte Quest Nedir? Nasıl Para / Token Kazanıyorsun?
Byte Exchange topluluğunu büyütmek için çıkardıkları ücretsiz gamified rewards programı.
t.me/BexcQuestBot üzerinden giriyorsun.
Ne yapıyorsun?
Günlük quest/task’leri tamamlıyorsun → puan birikiyor
Arkadaşlarını davet ediyorsun → ekstra puan + bonus
Leaderboard’da yükseliyorsun
Her phase sonunda top contributor’lara ekstra BEXC dağıtılıyor (önceki round’larda 200.000 BEXC’ye varan ödüller konuşuldu). Şu anda Phase’ler devam ediyor, erken katılanlar daha avantajlı.
Tamamen ücretsiz, ekstra bir şey yüklemen gerekmiyor. Sadece Telegram’da vakit geçirip davet atıyorsun.
Benim Referans Linklerim (Beraber Kazanalım)
Kayıt olurken ve quest’e başlarken benim linklerimi kullanırsan ikimiz de referral / davet bonuslarından yararlanıyoruz.
✅ Kayıt / Signup (en önemlisi):
https://bexc.io/ref/GY9PASC0
Bu linkle kayıt ol → email doğrula → trade botunu bağla.
✅ Byte Quest (davet + puan için):
https://t.me/BexcQuestBot?startapp=942e8051-bcdb-46e1-8993-1a73e1a5cc60
Veya direkt @BexcQuestBot’u açıp start verebilirsin.
✅ Telegram Trade Bot:
https://t.me/ByteExchangeTradeBot
Adım Adım Nasıl Başlarsın? (5 Dakikada)
Yukarıdaki kayıt linkimle bexc.io’ya git → hesap oluştur.
Email’ini doğrula.
Telegram’da @ByteExchangeTradeBot’u aç ve hesabını bağla.
@BexcQuestBot’a gir → günlük görevleri yapmaya başla ve arkadaşlarını davet et (benim startapp linkimle daha fazla puan için).
İstersen staking / node / likidite sağlayarak pasif getiri de elde edebilirsin.
Güncel Gelişmeler (Haziran 2026)
Staking ve ByteChain Node’ları aktif (tier’lara göre emission payı)
sTRYs yeni çıktı → günlük rebase’li TRY yield
Perpetual futures Q2 2026’da geliyor
BEXC token fee indirimi + launchpad + node utility’si güçleniyor
ByteChain Mainnet Şubat 2026’da live oldu
Resmi hesaplar scam uyarıları yayınlıyor → sadece yukarıdaki linkleri kullanın, DM’den seed/para isteyen herkesi engelleyin.
Sonuç ve Uyarı
Byte Exchange, özellikle Telegram sevenler, mobil trade yapanlar ve Türk kullanıcılar için bayağı temiz bir alternatif olmaya başladı. Trading + yield + community rewards’ı aynı çatı altında toplamışlar. Byte Quest de “sadece trade et” mantığının ötesine geçip insanları platformda tutmaya çalışıyor.
Tabii ki her zaman olduğu gibi DYOR yapın. Kendi araştırmanızı yapmadan, sadece kaybedebileceğiniz parayla girin. Piyasa riskli, dikkatli olun.
Sizce Telegram Mini-App’ler gelecekte borsaların standardı olur mu? Byte Quest tarzı sistemler gerçekten community büyütür mü? Deneyenler deneyimlerini paylaşsın, yorumlarda tartışalım.
Linklerle ilgili takıldığınız yer olursa buradan sorun, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Hadi bakalım, erken katılanlar genelde daha çok kazanıyor derler 😉
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kripto Para ve Madencilik

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0