PS5 Kablolu internet hızı sorunu
Merhaba, yakın zamanda bir PS5 pro cihazı edindim herşey yolundaydı ve sorunsuz kullanıyordum, ne yazık ki son 2 haftadır kablolu internet bağlantısından ciddi hız düşüşü yaşıyorum. Modemden gelen CAT6 ethernet kablosu bilgisayarımda ortalama 900mbps verirken PS5'e taktığımda indirme hızım 45mbps'e düşüyor garip olan sadece indirme hızımın düşmesi, upload hızım neredeyse aynı 50 mbps olması gerektiği gibi... Fakat ilk ay kullandığım süre içerisinde bu sorun yoktu istediğim oyunu dakikalar içerisinde indirebiliyordum ama bu hız düşüşü çok can sıkıcı oldu benim için, yapay zeka ile derinlemesine analiz ettik bir sürü çözüm önerisi sundu çoğu da mantıklı idi ama bir ilerleme kaydedemedik.
Sunduğu çözümleri önerileri;
+ DNS ayarlarını manuel ayarlama
+ Ethernet kablosu değiştirme
+ Ethernet port çoklayıcı
+ Statik IP kullanımı vs. vs.
Hepsini denedim fakat hâlâ aynı sorundan muzdaribim, ancak ilerleme kaydettikçe yapay zekanın tespit ettiği bir sorun dikkatimi çekti;
GEMINI AI ;
Routing (Yurt Dışı Rota) Tıkanıklığı: Bilgisayardan yaptığın tracert sony.com testinde, verinin Türkiye içinden çıkıp yurt dışı omurgasına aktarıldığı 9. duraktan 10. durağa geçişte (195.22.195.67) ping sürelerinin bir anda fırladığını gördük. Yani TurkNet'in Sony sunucularına giden "otoyolunda" ciddi bir darboğaz var.
Yanlış Yönlendirme: Sistem, seni Avrupa'daki yakın Sony sunucuları yerine ısrarla Amerika omurgasındaki IP bloklarına yönlendiriyor. Bu da aradaki mesafeden dolayı hızının bu komik seviyelere sınırlandırılmasına (hız kilidine) sebep oluyor.
Bende böyle birşey olduğunu düşünmeye başladım artık, vakit ayırdığınız için teşekkürler çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 228)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Playstation Genel Bölümü

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
21 Yanıt
0