BES'e girip pişman olan var mı?
Bese girip pişman olan mutlaka vardır ama ben kendi adıma baktığımda iyi ki başlamışım diyorum. Çünkü birikim yapmayı hep isteyen ama bir türlü düzenli şekilde kenara para ayıramayan biriydim. Harcamalar, günlük ihtiyaçlar derken ay sonunda elde kalan pek bir şey olmuyordu. Bir süre önce Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden Bese dahil oldum. İlk başlarda çok büyük bir fark hissedilmiyor ama zaman geçtikçe sistemin mantığını daha iyi anlıyorsun. Düzenli olarak birikim oluştuğunu görmek güzel bir his. Bir de devlet katkısı işin en cazip taraflarından biri olabilir. Normalde kendi başına birikim yaparken böyle bir avantajın olmuyor. Bence Beste en büyük hata kısa sürede yüksek kazanç beklemek. Bu sistem biraz sabır işi. Ben geleceğe yönelik birikim yaptığımı bilerek devam ediyorum. Şu an geriye dönüp baktığımda pişmanlık değil, keşke daha önce başlasaydım düşüncesi daha ağır basıyor. Özellikle uzun vadeli düşünenler için oldukça mantıklı bir sistem olduğunu düşünüyorum.
Konut sigortası yaptırmak şart mı?
Konut sigortası yaptırmak yasal olarak zorunlu değil ama şart mı sorusuna bence sadece evet ya da hayır demek pek doğru olmuyor. Çünkü işin içine girince aslında ne kadar büyük bir güvence sağladığını daha net görüyorsun. Ev dediğimiz şey çoğu kişi için en büyük yatırım ve içinde yaşadığın alan. Yangın, su baskını, deprem sonrası oluşabilecek ek zararlar, hırsızlık gibi riskler de aslında düşündüğünden daha gerçek. Bunlar yaşandığında sadece maddi değil, psikolojik olarak da ciddi bir yük oluşturabiliyor. Ben Türkiye Sigorta üzerinden konut sigortası seçeneklerine baktığımda, sadece evi değil birçok farklı riski kapsayan daha geniş bir güvence sunduğunu gördüm ve hemen yaptırdım. Özellikle beklenmedik durumlarda devreye girip süreci kolaylaştırması, insanın keşke yaptırmasaydım değil tam tersine iyi ki yaptırmışım demesine neden oluyor. Kısacası konut sigortası şart değil ama yaşanan riskleri düşününce, aslında ihmal edilmemesi gereken en önemli güvencelerden biri diyebilirim.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 176)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kültür ve Bilim

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0