Merhaba,
Solo geliştirdiğim mobil uygulama Lunia App Store'da yayında, hem teknik tarafını hem ürün tarafını paylaşmak istedim.
Lunia, çocuklara kişiselleştirilmiş uyku masalları üreten bir AI uygulaması. Sadece çocuğun adını değiştirip aynı hikayeyi anlatan benzerlerinden farklı olarak, hikaye yapısının kendisini gelişimsel psikoloji üzerine kurmaya çalıştım. Dört hedef üzerinden çalışıyor:
- Huzurlu uyku, yavaşlayan ritim ve sakin kapanış görüntüsü
- Korkularla başa çıkma, Joseph Wolpe'un sistematik duyarsızlaştırma yaklaşımına dayanıyor. Karanlık, canavar, doktor gibi korkulan öğe hikayeye yavaş yavaş giriyor ve sonunda arkadaşa dönüşüyor.
- Özgüven, Albert Bandura'nın ustalık öğrenme kuramına dayanıyor. Kahraman küçük başarıları kendi çabasıyla kazanıyor, kurtarılmıyor.
- Empati, olayları ikinci bir karakterin gözünden görme
Ebeveyn çocuğun adını, yaşını, ilgi alanlarını ve "bugün ne ile uğraşıyor" bilgisini giriyor (örn. "karanlıktan korkuyor", "kardeşi olacak", "okula başlıyor"). Hikaye buna göre üretiliyor, seslendiriliyor. Audio-first.
Stack:
- React Native + Expo, EAS Build + TestFlight (Mac olmadan tüm pipeline)
- Firebase backend
- Hikaye üretimi için Claude Sonnet, JSON schema'da gizli bir
_outlinealanı Chain-of-Thought olarak kullanılıyor (model 5 aşamalı yapıyı yazmadan önce planlıyor) - Kapak görseli için Gemini 2.5 Flash
- Seslendirme için Gemini TTS, Türkçe kalitesi en çok zaman ayırdığım kısım
iOS'ta yayında, 2-10 yaş, Türkçe ve İngilizce.
App Store: https://apps.apple.com/tr/app/lunia-dreams-into-stories/id6760123168
Site: https://luniastories.com
Özellikle prompt mimarisi ve audio-first UX üzerine yorum alırsam çok değerli olur.
| Solo geliştirdiğim mobil uygulama Lunia App Store'da yayında, hem deneyimi hem uygulamayı paylaşmak istiyorum. |
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 51)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ios Oyun ve Uygulamalar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 

6 Görseli Galeride Aç
Yanıt Yok
0