Selamlar herkese,
Askerlik yoklama işlemlerimi başlatacağım. Göz derecelerim 3.0 - 3.5 civarında (miyop/astigmat). Bu derecelerin muafiyet sınırının altında olduğunu biliyorum, yani muafiyet gibi bir beklentim veya durumum yok.
Merak ettiğim konu şu: e-Devlet'ten formu doldurup aile hekimine gittiğimde süreç nasıl ilerliyor?
- Aile hekimi gözlük kullandığımı görüp veya derecelerimi duyunca direkt sisteme işleyip "Askerliğe Elverişlidir" onayını kendisi veriyor mu?
- Yoksa "Gözlük kullanıyorsun, benim bunu ölçme yetkim yok" diyerek prosedür gereği beni yine de devlet hastanesine veya heyete sevk etmek zorunda kalıyor mu?
Yakın zamanda benzer derecelerle aile hekimine giden veya bu süreçten geçen arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. İşlemleri ona göre planlayacağım. Şimdiden teşekkürler!
yoklama kaçağı bedelli askerlik
"Selamlar, şu an yoklama kaçağı durumundayım ve bedelli askerlik yapmak istiyorum sanırım işlemler için askerlik şubesine gitmem gerekiyormuş; bu süreci şubeye hiç uğramadan tamamen e-Devlet üzerinden halletme imkanım var mı? Eğer gitmem gerekirse şubede tam olarak hangi işlemler yapılacak ve hangi tutanaklar tutulacak kütüğümün olmadıgı bir şubeden yapabiliyormuyum
Ayrıca şu an kütüğümün olduğu şehirde değilim ve aile hekimim burda; bulunduğum yerdeki aile hekimimde muayene olmam süreçte bir sorun yaratır mı? Şubedeki işlemler ve muayene bittikten sonra bedelli başvurusu gibi kalan adımları yine e-Devlet üzerinden mi tamamlamam gerekecek?"
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0