AmazonTR üzerinden "sıfır" ürün diyerek güvenip DJI Action 4 kamera satın aldım. Ancak bana gönderilen cihaz "Pre-registered" (önceden başka bir hesaba aktive edilmiş) çıktı! Kutuda eksik yok, çizik vs.. yok bunlar tamam ancak ;
Ürünü "yeni gibi" niyetine satıp beni düşürdükleri durumun özeti;
1. Cihaz başka hesaba kilitli olduğu için DJI Mimo uygulamasıyla kullanılamıyor. Firmware güncellemesi ise tam işkence.
2. Type-C ile PC'ye bağlandığında veri aktarımına izin vermiyor, sistem sadece webcam olarak algılıyor.
3. Çektiğim her görüntü için sürekli cihazdan SD kartı sök-tak yapmak zorunda kalıyorum. Video üretim ve kayıt iş akışım tamamen felç oldu.
Amazon gibi global bir markanın müşterisine başkasının hesabına kayıt olup aktive edilmiş bir ürünü "yeni gibi" diyerek göndermesi açıkça tüketiciyi yanıltmaktır ve yasal olarak ayıplı mal satışıdır. İade edin deyip işin içinden çıkılması ise skandaldır. Çok basit, malı önceden sattığın kişiyi de bal gibi biliyorsun (fatura kestin adresi var iletişimi var) temas edip rica eder basitçe işi çözersin! Ama sırça plazasındaki arkadaşlara bu çok zahmetli görünmüş olacak ki "iade et" deyip sıyrılıyorlar. İade değil çözüm istiyorum.
Uyarırsın açıkça, kabul ediyorsa müşteri alır bundan bir ayıp yok. Ama düpedüz müşteriyi mağdur etmektir bu yapılan ve etik dışıdır.
Amazon sıfır dememiş deyip savunacak arkadaşlara bir soru eklemek isterim ;
Sen 6001 kilometrede boyasız-değişensiz bir araba aldın, gittin kurumsal bir galeriden aldın sana "yeni gibi" dediler sorunu yok yani. Ama aldın ve baktın ki teybine istasyon kaydedemiyorsun, kliması otomatik değil elle kumanda edilebiliyor sadece. Bir de söz gelimi güncelleme için de motor inmesi gerekiyor. Ne düşünürsün ?? Büyük şirketleri savunmak yerine önce derdini anlatan kişiyi lütfen anlamaya çalışın, teşekkürler.
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 13 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Video Kameralar ve Ekipman Tavsiyeleri

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok