Finansal Büyüme
2026 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçları, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü ortaya koyuyor. Prim üretimindeki artış ve net kârlılıkta ulaşılan rekor seviyeler, şirketlerin finansal performansını güçlendirmeye devam ettiğini gösteriyor. İlk yarıda toplam 24,5 milyar TL net kâra ulaşılması, finansal büyümenin en dikkat çekici göstergelerinden biri. Büyümenin yalnızca kârlılıkla sınırlı kalmaması da dikkat çekici. Türkiye Sigorta'nın pazar payını artırması, aktif büyüklüğünü ve özkaynak yapısını güçlendirmesi, Türkiye Hayat Emeklilik'in ise BES ve OKS tarafında fon büyüklüğü ile katılımcı sayısını artırmayı sürdürmesi, iki şirketin farklı alanlarda da istikrarlı bir gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor. Özellikle de sağlık, kasko ve hayat sigortası branşlarında prim üretiminin güçlü seyretmesi, uygulanan dengeli fiyatlama politikalarının finansal sonuçlara olumlu yansıdığını gösteriyor. Güçlü bilanço yapısı, sermaye yeterlilik oranları ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle birlikte değerlendirildiğinde, açıklanan ilk yarı sonuçları şirketin finansal açıdan başarılı bir dönem geçirdiğini ortaya koyuyor.
Prim İadeli Hayat Sigortası
Prim iadeli hayat sigortası ilk duyulduğunda biraz karmaşık geliyor ama aslında mantığı çok basit. Düzenli şekilde prim ödemesi yapıyorsun ve poliçe süresi sonunda şartlar sağlanırsa bu ödemelerin belirli bir kısmı ya da tamamı geri dönebiliyor. Yani sadece güvence değil, aynı zamanda birikim yönü de olan bir yapıdan bahsediyoruz. Bu tarz ürünleri genelde olmazsa olmaz diye değil de, biraz daha planlı birikim yapmak isteyenler tercih ediyor. Çünkü hem hayat sigortası kapsamında bir teminat sağlıyor hem de uzun vadede bir para geri dönüşü ihtimali sunuyor. Özellikle dövize endeksli seçeneklerin olması da bazı kişiler için ekstra bir tercih sebebi olabiliyor.
Türkiye Hayat Emeklilik tarafında bu ürünlerde dönem dönem kampanyalar da oluyor. Mesela belirli tarihler arasında başvuru yapanlara bir aylık prim hediyesi gibi avantajlar sunulabiliyor. Bu da aslında ürünü ilk kez düşünenler için küçük bir teşvik gibi. Genel olarak bakınca prim iadeli hayat sigortası, sadece risk tarafına değil birikim tarafına da bakan, daha uzun vadeli düşünen insanların tercih ettiği bir seçenek gibi duruyor.
Evcil hayvanım için yaptıklarım
Evcil hayvanım için yaptıklarım deyince aklıma ilk gelen şey, artık onu sadece hayvan gibi değil aileden biriymiş gibi görmem oldu. Mamasına dikkat ediyorum, suyunu tazeliyorum, oyun oynatıyorum. Mutlu olsun diye bazen kendimden çok onun düzenini düşünüyorum desem yalan olmaz, bir süreden sonra çocuk gibi oluyor zaten. Her şeyini eksiksiz hallediyorum bir de sağlık tarafını ihmal etmemeye çalışıyorum. Aşıları, kontrolleri, veteriner ziyaretleri falan derken düzenli takip etmek gerekiyor bu tarz şeyleri. Sonra da madem bu kadar düzenli gidiyorum o zaman sigortası da olsun dedim ve Türkiye Sigorta’nın evcil hayvan sigortasına da baktım. Gerçekten de çok mantıklı geldi bana bu sigorta. Olur da beklenmedik bir durum da olursa insanın eli kolu bağlanmaz en azından. Çünkü onlar ne konuşuyor ne de derdini anlatabiliyor. Bana göre evcil bir hayvana bakmak sadece mama vermek değil. Aynı zamanda ilgi, zaman ve sorumluluk istiyor. Eve gelip kapıda seni görünce sevinen bir can olunca bunların hepsine fazlasıyla değdiğini hissediyorsun.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 431)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0