Merhaba arkadaşlar 2016 focus titanium aracımda sync 2 bulunuyor bu arkadaşın navigasyon özelliğini aktif etmeye çalışırken başlıkta yazdığım acil durum devre dışı uyarısı ve araç hareket halindeyken eğlence sistemi devre dışı kalma hatasıyla karşılaştım akü kutup başını söktüm bekledim yok forscan le eski apim yedeğimi almıştım onu yükledim yine yok ne denediysem yok kısacası daha sonra başka bi şehre yolculuk yapacağım için uğraşamadım yolu müziksiz gittim bi kaç gün araba yattı yine düzelmedi falan en son araştırmalarım sonucu sorunun kullandığım cihazın kalitesizliğinden (elm327(switchli)) kaynaklanabileceğini ve yazma sırasında hata oluşabileceğini gördüm araçta hata kodu olarak
1-Kaporta kontrol modülü iletişim kesilsi
2-Dayamalar kumanda modülünden alınan veriler geçersiz
3-Dış bellek kartı
Hatalarını görünüyordu kullandığım uygulamada FORSCAN bu arada daha sonra yeni bir bilgisayar almıştım bununla bidaha bakayım eski verileri resmi siteden buldum linki= motorcraftservice.com/AsBuilt diye arama çubuğuna yazarsanız çıkar bu siteden vın numarasıyla orjinal apım kodlarının fotoğrafını çektim bilgisayarım elm327 cihazını görmeyince yapak zeka bana driver eksikliği olabileceğini söyledi bende internette ch 340 driver yazıp robo90 sitesi üzerinden olan driverı indirdim aygıt yöneticinde cihazın tanındığını üstündeki ünlemin kaltığını gördüm forscan üzerindende sorunsuz bağlanınca işleme başladım çünkü daha önceki bilgisayarımda bu driverı kurmadan direk tanımıştı belliki driver eksikliğindende kaynaklı bir sorun olabilir ardında apım e girdim as built olana değil baktım navigasyon aktif yazıyor bunu pasif yapıp write yaptım sistem yeniden açıldı düzelmedi hala aynıydı ve bu işlemin ardından benim ayna sinyallerimde hata kodları arasında girdi bütün hataları sildim kontağı kapatıp açtım aynı daha sonra apım as built olan bu sefer buna giriş yaptıktan sonra orjinal verileri telefonumla çekmiştim yukarda bahsettiğim fordun kendi sitesi üzerinden verileri düzenledim sadece düzenlediğim satırı write yaptım hepsini değil çünkü dikkat edin cihaz klon yani çakma cihaz 750 tl ye aldım daha yeni cihazı çok bişey beklemek yanlış olur fakat bu sefer düzgün yazdı sistem açıldı eski haline döndü acil yardım etkinleşti bi problemim kalmadı ilerleyen günlerde teste devam edecem bi aksilik olursa tekrar yazarım buraya bi sorusu olanda lütfen sorsun çünkü bu nalet şey yüzünden apimi söküp işi anlayan birine gönderecektim az daha kafama takılıp duruyordu arabayı satasım gelmişti o derece işlemleri dikkatli yapın ve yavaş yavaş yapın elm327 ile yapacaksanız çünkü arıza çıkarmaya çok müsait bi cihaz zaten o yüzden bu problemle karşılaştım gerekirse her tuşlamadan önce 2-3 saniye sayın içinizden bende öyle yaptım yavaş sakin ve tane tane internetten aldığınız verilerde sıfır ve O harfini karıştırmamaya dikkat edin yoksa hiç bir işe yaramaz bide yapay zeka yönlendirmesiyle yaptım ben bu işlemleri her söylediği doğru değil maalesef onun lafıyla sync 2 ye kesinlikle müdahale etmeyin edersenizde çok dikkatli olun cihazı brick etme şansınız çok yüksek böyle kalitesiz bi elm327 cihazı varsa bide aklıma detay gelirse başka eklerim zaten buraya ilk defa bir foruma konu yazıyorum o kadar sıkıntılı bişey ki bunu vatana hizmet olarak görüyorum allah yardım etsin mümkünse sync 3 olan araçlar alın naçizane tavsiyem sync 2 de varsa navigasyon falan uğraşmayın stock çalışır durumdaki hali neyse kalsın
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ses ve Görüntü Sistemleri

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0