Emekli olmadan önce
Emekli olmadan önce insanın aklında hep nasıl olacak sorusu oluyor. Çalışırken pek düşünülmeyen bir durum ama emeklilik yaklaşınca maaş düşecek mi ya da giderler nasıl olacak, birikim yeter mi gibi konular daha çok kafayı kurcalıyor. O yüzden emekli olmadan önce ban göre en mantıklı şey, gelir gider dengesine bakıp küçük de olsa bir plan yapmak. Çünkü emeklilikte en çok rahat ettiren şey, kenarda bir birikimin olması. Benim gördüğüm kadarıyla birçok kişi emekliliğe yakın dönemde yatırım konusunu daha ciddi düşünmeye başlıyor. Büyük riskler almak yerine daha düzenli ilerleyen seçenekler öne çıkıyor ve bu noktada bireysel emeklilik sistemi de bana mantıklı geliyor. Ben de emekli olmadan önce bu amaçla Türkiye Hayat Emeklilik üzerinden BES’e başladım. Fazla beklentiye girmeden sadece ek bir destek olması için başladım ve büyük etkilerinden biri de devlet katkısının olması. Emekli olmadan önce yapılan küçük hazırlıklar sonrasında gerçekten de fark yaratıyor. Bir anda zengin olmuyorsun belki ama en azından maaş dışında da bir dayanağın olmuş oluyor. Emeklilik dönemi biraz daha huzurlu geçsin diye, önceden atılan bu adımların değeri sonradan daha iyi anlaşılıyor gibi geliyor bana.
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Finans Forumları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0