Saç ekimi danışmanlığına para kaptırmayın: Evde kendi analizini kendin yap
Selamlar herkese,
Saç dökülmesi ve ekim süreci, forumda her yaştan adamın ortak dertlerinden biri. Genelde süreç şöyle işliyor: Saçlar dökülüyor, moraller bozuluyor, sonra internetten "ücretsiz analiz" yapan yerlere fotoğraflar gönderiliyor. Gelen cevap hep aynı: "Hocam 4000 graft lazım, hemen haftaya randevu yazalım."
İşte tam bu aşamada, klinikle iletişime geçmeden önce ipleri kendi elinize almanız gerekiyor. Sektörün pazarlama taktiklerine kurban gitmemek için benim tavsiyem, ilk analizinizi evde kendiniz yapın.
Bunun için çok fütüristik şeyler yapmanıza gerek yok; internette hair transplant simulation free app şeklinde geçen, yapay zeka destekli ücretsiz araçlar var. Telefonla düzgün bir ışıkta fotoğrafınızı çekip sisteme yüklüyorsunuz, gerisini yapay zeka hallediyor.
Neden klinikten önce bu araçları kurcalamalıyız?
- Donör kapasitenizi az çok tahmin edersiniz: Bu tarz bir hair transplant simulation free app kullandığınızda, kafanızdaki o "tepe bölgesini tamamen kapatma" hayalinin aslında kaç graftlik bir yoğunluğa denk geldiğini ekranda görüyorsunuz. Kendi donör bölgenizin o yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağını doktorla konuşurken çok daha bilinçli oluyorsunuz.
- Alın çizgisini simetri takıntısına kurban etmezsiniz: Genelde en büyük hata, 30-35 yaşında bir yüz yapısına 18 yaşındaki cetvelle çizilmiş gibi dümdüz bir alın çizgisi istemektir. Uygulamada o dümdüz çizgiyi kendinizde görünce "Yok abi, bu yapay durdu, bana biraz daha oval ve doğal bir şakak geçişi lazım" diyebiliyorsunuz.
Kısacası beyler, devir yapay zeka devri. Kimseye fotoğraf atıp yönlendirilmesini beklemek yerine, bu ücretsiz araçlarla kafanızda bir şablon oluşturun. Doktorun karşısına o simülasyon çıktısıyla oturduğunuzda, size "olmayacak duaya amin dedirtemeyeceklerini" onlar da anlıyor ve süreç çok daha şeffaf ilerliyor.
Aranızda bu tarz ücretsiz uygulamalarla kendi saç çizgisini tasarlayıp ekime giden var mı? Sonuçlar simülasyona ne kadar yaklaştı? Deneyimleri paylaşalım.

Burada birkaç kişinin bahsettiği "Hair Simulate" hair transplant simulator uygulamasını dün akşam ben de denedim. Açıkçası reklamlardaki gibi abartı bir şey bekliyordum ama tamamen ücretsizmiş ve sonuç beklediğimden çok daha doğal durdu.
Donör alanım sağlam olduğu için mi böyle iyi çıktı emin olamadım. Aramızda bu simülasyonu yapıp sonra gerçekten ektiren var mı? Çıkan sonuçla gerçekteki örtüşüyor mu? Kafamdaki soru işaretlerini biraz dağıttı ama deneyenlerin fikrini merak ediyorum.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 163)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Saç Ekimi, Epilasyon ve Estetik

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0