Yetkili servis çözemedi, yapay zekâ çözdü!
Opel Astra koltuk gıcırtısı: Yetkili servis çözemedi, yapay zekâ çözdü!
Kabul formu görseldedir

2024 model Opel Astra GS aracımı sıfır olarak satın aldım. İlk ay içerisinde sürücü koltuğundan rahatsız edici bir gıcırtı sesi gelmeye başladı. Aracı yetkili servis oflazlar opel / Sivas'a götürdüm.
Süreç özetle şöyle işledi:
· İlk gidişte ses tespit edilemedi, "ses artarsa gel" denildi.
· Ses artınca tekrar götürdüm, koltuk bağlantıları sıkıldı ancak ses geçmedi.
· Son gidişte ise, herhangi bir teknik inceleme yapılmadan, koltukta gözle görülür kırık/bükülme olmamasına rağmen "kullanıcı kilosu (115kg) kaynaklı" olduğu söylendi ve garanti dışı bırakıldı.
Oysa ki:
✅ Koltukta fiziksel bir hasar yoktu
✅ Sorun ilk aydan beri vardı, yani kullanımdan kaynaklanması mümkün değildi
✅ Hiçbir teknik ölçüm veya üretici tolerans belgesi gösterilmedi
Asıl ilginç kısım: Çaresizce kendi imkânlarımla araştırma yaparken bir yapay zekâ asistanına danıştım. Bana koltuk altındaki plastik aksamın sürtünme yapabileceğini söyledi. Kontrol ettiğimde gerçekten de plastik parçaların birbirine temas ettiğini ve sesin oradan geldiğini fark ettim. Basit bir müdahaleyle sorun çözüldü.
🤔 Sorum şu: Yetkili servis, aylarca uğraşıp bulamadığı bu basit sorunu nasıl oluyor da bir yapay zekâ 5 dakikada çözebiliyor? Üstelik bana "kilo" bahanesiyle garanti dışı bırakılırken?
Opel Türkiye'den beklentim:
1. Bu konunun tekrar incelenmesi
2. Servisin teknik yetersizliğinin değerlendirilmesi
3. Müşteriye karşı "kilo" gibi hassas bir konunun, dayanaksız yere kullanılmasının önüne geçilmesi
Marka güveni kolay kazanılmıyor ama kolay kaybediliyor. Umarım yetkililer bu durumu dikkate alır.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 185)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Opel

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
2