selamlar,
son günlerde DJI Dock 3 ve FlightHub 2 ile ilgili bir şey gördüm ama tam anlayamadım açıkçası o yüzden buraya sorayım dedim. normalde drone görevleri önceden planlanıyor ya, haritacılık falan için rota çiziliyor ve o şekilde uçuyor. ama bu yeni sistemde bir tetik gelince drone kendi kendine kalkabiliyormuş gibi anlatıyorlar.
mesela bir sensör alarm veriyor ya da güvenlik sisteminden bir olay bildirimi geliyor, o sırada dock içindeki drone otomatik kalkıp o noktaya gidiyormuş. hatta 15 saniye içinde kalkış falan diyordu videoda. gidip görüntü alıyor, video çekiyor, bazı durumlarda hoparlörle anons bile yapılabiliyormuş galiba.
benim merak ettiğim şu, bu gerçekten yapılabilen bir şey mi yoksa biraz pazarlama gibi mi anlatılıyor? yani mesela bir tesis güvenliği için ya da yangın erken tespit gibi yerlerde gerçekten kullanılabilir mi böyle bir sistem?
türkiyede böyle dock sistemi kurulu olan veya kullanan var mı acaba, biraz futuristik geldi bana açıkçası
Son dönemde drone, GNSS ve fotogrametri yazılımlarında sürekli “AI destekli”, “akıllı analiz”, “otomatik sınıflandırma” gibi ifadeler görüyoruz.
Gerçekten sahada fark yaratıyor mu?
Örneğin:
- Nokta bulutu sınıflandırmada AI ciddi zaman kazandırıyor mu?
- RTK/PPK çözümlerinde sinyal gürültüsü AI ile gerçekten azalıyor mu?
- Pix4D gibi yazılımlarda derin öğrenme hız ve doğruluğu ne kadar etkiliyor?
- Otonom drone sistemlerinde AI uçuş kalitesini artırıyor mu?
Biz sahada bazı uygulamalarda ciddi fark gördük ama hâlâ “AI etiketi pazarlama mı?” diye düşündüğüm yerler var.
Siz sahada ne deneyimliyorsunuz?
Merhaba,
Çalıştığım kurum için drone satın almayı planlıyoruz. Haritalama ve zaman zaman termal denetim yapılacak. RTK gerekli mi değil mi emin değilim.
İhale süreci olursa teknik şartnameyi nasıl yazmak gerekiyor? Marka mı yazılır yoksa teknik özellik mi?
Daha önce bu süreci yaşamış olan var mı? Nereden araştırmak mantıklı olur?
DJI droneları
Ankara’da DJI Enterprise drone bakıyorum. Atay Mühendislik önerildi, DJI distribütör tarafında aktif olduklarını söylediler.
Daha önce alışveriş yapan var mı? Süreç nasıl ilerliyor?
En iyi hobi droneu markası sizce hangisi
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 336)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hobi Forumları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0