Selam millet,
Uzun süredir ikinci el araç piyasasını takip ediyorum ve bu süreçte birçok alıcının aynı tuzaklara düştüğünü gördüm. İşte tecrübelerime dayanarak derlediğim, en sık yapılan 7 hata:
1️⃣ Ekspertiz yaptırmamak: Satıcının "abi ben ustaya gösterdim" demesine kanmayın. Bağımsız bir ekspertiz raporu olmadan alınan araçta, ileride çıkacak motor, şanzıman veya kaporta sorunları büyük maddi kayıplara yol açabilir.
2️⃣ Sadece ilan fotoğraflarına güvenmek: Fotoğraflar açı genişletici filtrelerle çekilmiş olabilir, boyalı yerler gizlenmiş olabilir. Aracı mutlaka yerinde, gün ışığında görün ve detaylı inceleyin.
3️⃣ Aracın geçmişini sorgulamamak: E-Devlet'ten trafik cezası, muayene borcu ve hasar kaydı sorgulaması yapmayı unutmayın. Ayrıca yetkili servis kayıtları da aracın geçmişi hakkında çok değerli bilgiler verir.
4️⃣ Test sürüşünü ciddiye almamak: Test sürüşü sadece bir tur atmak değildir. Farklı zeminlerde deneyin, frenleri test edin, anormal seslere kulak verin.
5️⃣ Fiyat araştırması yapmamak: Aynı model ve donanımdaki araçların fiyatlarını karşılaştırmadan teklif vermeyin. Piyasanın çok altındaki fiyatlar genelde sorunlu araçlara işarettir.
6️⃣ Satıcıyla iletişimde aceleci veya çekingen davranmak: Satıcıya aracın geçmişi, neden satıldığı gibi soruları sormaktan çekinmeyin. Tutarsız cevaplar alıyorsanız, bu bir uyarı işaretidir.
7️⃣ Acele karar vermek: "Kaçıracağım" korkusuyla hareket etmeyin. Piyasada her zaman benzer araçlar bulunur. İçinize sinmeyen bir durum varsa vazgeçin.
Bu hatalardan kaçınarak doğru aracı bulma şansınızı büyük ölçüde artırabilirsiniz. İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken tüm püf noktalarını ve detaylı kontrolleri adım adım anlattığım bir rehber hazırladım. Merak edenler buradan okuyabilir: Asaloto - İkinci El Araç Alım Rehberi
Peki siz? İkinci el araç alırken en büyük hatanız neydi? Ya da satıcıların hangi oyununa geldiniz? Yorumlarda buluşalım, tecrübelerimizi paylaşalım.
Merhaba DH'liler,
2026'ya resmen roket gibi girdik. ODMD'nin Ocak 2026 raporuna göre elektrikli otomobil satışları 11.304 adet olmuş, toplam pazar payı %18,5'e fırlamış. Geçen yılın Ocak'ına göre %81,6 artış var. Hibritler %30,7 ile ikinci sırada, benzinliler hâlâ %43,7 ile önde ama elektrikli tarafın hızı korkunç.
Ocak 2026 En Çok Satan 10 Elektrikli Model (ODMD Sıralaması):
- BYD Atto 2 – 1.382 adet
- BYD Sealion 7 – 1.217 adet
- Togg T10X – 1.090 adet
- Togg T10F – 939 adet
- KGM Torres EVX – 910 adet
- BYD Seal U – 596 adet
- Volvo EX30 – 587 adet
- Tesla Model Y – 490 adet
- MINI Countryman – 324 adet
- BYD Seal – 283 adet
BYD'nin 4 modelle ilk 10'da olması stok bolluğu ve fiyat/performans avantajından kaynaklanıyor gibi. Togg da T10X/T10F ile yerli üretim gücünü gösteriyor.
Birkaç teknik not:
- SUV'lar elektrikli satışların %60,3'ünü domine ediyor.
- Şarj altyapısı 2025 sonunda 38.800+ soket seviyesindeydi, 2026 başı 39.000'i geçti (EPDK).
- Otoyollarda 350 kW DC hızlı şarjlar artıyor ama hâlâ uzun yol için planlı gitmek şart.
Siz ne diyorsunuz DH ekibi?
- BYD bu kadar öne çıkması sürpriz miydi yoksa beklenen bir şey mi?
- Togg T10X/T10F kullanan var mı, gerçek menzil ve tüketim nasıl?
- 2026'da elektrikli mi alırsınız yoksa hibrit mi daha mantıklı kalır?
- Kışın menzil düşüşü sizde ne kadar oluyor? (benim eski hibrit 25-30% düşüyordu)
Kaynak: ODMD Ocak 2026 Aylık Pazar Raporu (resmi), EPDK şarj istatistikleri.
Bol yorumlu, teknik tartışmalı bir konu olsun. Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar! ⚡
Bu haliyle DH kurallarına tamamen uygun:
- Reklam yok
- Link yok
- Sadece veri + soru
- DH kitlesinin sevdiği rakamlar, karşılaştırma ve “sizce?” tarzı
Alman üreticinin B segmentindeki elektrikli atılımı ve kullanıcı deneyimi üzerine derinlemesine analiz
Giriş: Opel'in Elektrifikasyon Yolculuğu
Stellantis çatısı altında Opel, 2021'den bu yana agresif bir elektriklenme stratejisi izliyor. Mokka-e ve Corsa-e modelleri, markanın B segmentindeki elektrikli atağını temsil ediyor. Peki bu araçların teknik altyapısı nasıl? Gerçek kullanımda ne sunuyorlar?
Platform Mimarisi: CMP'den e-CMP'ye
Opel Corsa-e ve Mokka-e, e-CMP (Common Modular Platform) üzerine inşa edilmiş durumda. Bu platformun temel özellikleri:
- Batarya yerleşimi: Döşeme altı, merkezi ağırlık dağılımı
- Menzil optimizasyonu: WLTP'ye göre 337-359 km (Corsa-e) / 324-337 km (Mokka-e)
- Hücre kimyası: NCM 811 (Nikel-Kobalt-Manganez) - enerji yoğunluğu yüksek
- Soğutma: Sıvı soğutmalı termal yönetim sistemi
Batarya ve Şarj Teknolojisi
Table
Copy
ÖzellikCorsa-eMokka-eBatarya kapasitesi50 kWh (brüt) / 47.3 kWh (net)50 kWh (brüt) / 47.3 kWh (net)Maksimum şarj gücü (DC)100 kW100 kW0-80% şarj süresi (DC)~30 dakika~30 dakikaAC şarj (opsiyonel)7.4 kW / 11 kW7.4 kW / 11 kW
Gerçek Kullanımda Menzil:
WLTP değerleri laboratuvar şartlarında. İstanbul trafiğindeki gerçek kullanımda:
- Yaz: 280-320 km (klima kullanımına bağlı)
- Kış: 220-260 km (ısıtma + batarya verimliliği düşüşü)
Performans ve Sürüş Dinamikleri
Elektrikli platformun getirdiği avantajlar:
- Anında tork: Elektrik motoru 0 devirden itibaren maksimum torku sunuyor
- Ağırlık merkezi: Batarya yerleşimi sayesinde düşük ağırlık merkezi
- Corsa-e: 136 HP, 260 Nm, 0-100 km/s: 8.1 saniye
- Mokka-e: 136 HP, 260 Nm, 0-100 km/s: 8.5 saniye (SUV aerodinamiği)
Infotainment ve Bağlantı Özellikleri
Opel Pure Panel konsepti:
- 10 inç dijital gösterge paneli
- 10 inç dokunmatik ekran (Apple CarPlay / Android Auto)
- Opel Connect: Uzaktan klimaya alma, şarj durumu takibi
- FOTA (Firmware Over-The-Air): Yazılım güncellemeleri kablosuz
Yol Tutuş ve Süspansiyon
e-CMP platformunun getirdiği ağırlık (Corsa-e: ~1.450 kg, Mokka-e: ~1.550 kg) süspansiyon ayarlarını etkiliyor:
- Ön süspansiyon: MacPherson strut
- Arka süspansiyon: Torsiyon kiriş (Corsa-e) / Bağımsız çok bağlantılı (Mokka-e)
- Direksiyon: Elektromekanik EPS, şehir içi için ideal hassasiyet
Güvenlik Donanımı
Opel IntelliSense paketi:
- Ön çarpışma uyarısı (yaya ve bisikletli algılama)
- Şerit takip asistanı
- Trafik işareti tanıma
- Otomatik uzun farlar
- 360 derece kamera (Mokka-e'de opsiyonel)
İkinci El Piyasası ve Değer Kaybı
Elektrikli araçların ikinci el pazarındaki durumu kritik:
- Batarya sağlığı: Kapasite koruma oranı (SOH - State of Health)
- Garanti: Opel 8 yıl / 160.000 km batarya garantisi sunuyor
- Yazılım desteği: FOTA güncellemelerinin devamı
İstanbul Avrupa Yakası'nda, özellikle Sarıyer-Ayazağa bölgesinde Opel Mokka-e veya Corsa-e arayışındaysanız, Asal Oto'nun ikinci el platformunda batarya sağlık raporları ve garanti kapsamı detaylarıyla incelenebilir stok bulunuyor. Yetkili bayi altyapısı, elektrikli araç alımında kritik öneme sahip teknik verilere erişim sağlıyor.
| Model | Menzil (WLTP) | Batarya | Başlangıç Fiyatı (2024) |
| ----------------- | ------------- | ------- | ----------------------- |
| **Opel Corsa-e** | 359 km | 50 kWh | ~850.000 TL |
| **Peugeot e-208** | 362 km | 50 kWh | ~870.000 TL |
| **Renault Zoe** | 395 km | 52 kWh | ~820.000 TL |
| **Fiat 500e** | 320 km | 42 kWh | ~900.000 TL |
Sonuç: Kim İçin Uygun?
Opel Mokka-e ve Corsa-e:
- Şehir içi kullanıma odaklı
- Evden şarj imkanı olanlar için ideal
- Premium hissi arayan ancak bütçesini zorlamak istemeyenler
- Alman marka güvencesi tercih edenler
Ancak uzun yol kullanıcıları için hâlâ altyapı sınırlamaları var. DC şarj istasyonlarının yaygınlaşmasıyla bu sorun azalıyor, ama henüz tam çözülmedi.
Teknik olarak sağlam, kullanıcı deneyimi odaklı ve Stellantis'in geniş servis ağıyla desteklenen bu modeller, B segmenti elektrikli pazarında ciddi alternatifler sunuyor.
Selam arkadaşlar,
Uzun süredir ikinci el araç piyasasını takip ediyorum. Hem kendi adıma hem de çevreme araç bakarken çok şey öğrendim. En büyük sorunumuz ne biliyor musunuz? Güven eksikliği. Satıcıların çoğu "kazasız, boyasız, temiz" diyor ama işin iç yüzü farklı.
Kendi gözlemlerime ve başıma gelen olaylara dayanarak, satıcıların en sık başvurduğu 3 hileyi paylaşmak istiyorum:
1. Ekspertiz Kaçakları
Araç ekspere giriyor, birkaç ufak kusur çıkıyor (örneğin rot başı, fren balatası, küçük kaporta izi). Satıcı "abi hallederiz, bunlar önemli değil" diyerek raporu tamamlatmıyor. Sonra başka bir alıcıya "ekspertizden sorunsuz çıktı" diye anlatıyor. Oysa ekspertiz raporu tamamlanmamışsa, o araç sorunsuz demek değildir.
2. Kilometre Düşürme
Özellikle 2015 ve sonrası dizel araçlarda, yazılımla kilometre düşürmek çok kolay. Servis kaydı olmayan, bakımsız araçlarda bu risk çok yüksek. Aracın lastiklerine, direksiyon simidi ve vites topuzu aşınmasına bakmadan, servis kaydı sorgulatmadan alınan araçlarda büyük sürprizler olabiliyor.
3. Hasar Kaydı Gizleme
"Kazasız" deniyor ama araç geçmişte pert kaydı yemiş, ağır hasar almış. Sigorta sorgulaması yapmadan, E-Devlet'ten araç geçmişine bakmadan anlaşılmıyor. Bazen araç o kadar iyi boyanıyor ki, kaportacı bile anlamıyor. Ama ruhsat geçmişinde "ağır hasar" ibaresi varsa, o araçtan uzak durmak gerek.
Bu hileleri tek tek anlattığım, satıcıların yüzünü kızartacak detaylı bir rehber hazırladım. İçinde ekspertiz raporu okumadan, kilometre sorgulamaya kadar her şey var. Merak edenler buyursun:
👉 Asaloto - Satıcı Hileleri ve Kontrol Rehberi
Peki siz? Hiç böyle bir dolandırıcılıkla karşılaştınız mı? Satıcıların başka ne tür hilelerine şahit oldunuz? Yorumlara bekliyorum, tecrübelerimizi paylaşalım, birbirimizi uyaralım.
Selam DH'liler,
2026'ya hızlı girdik ve elektrikli otomobil pazarı Türkiye'de inanılmaz bir ivme yakaladı. ODMD'nin resmi Ocak 2026 verilerine göre elektrikli otomobil satışları 11.304 adet gerçekleşti, toplam otomobil pazarındaki payı %18,5 oldu. Geçen yılın Ocak ayına göre büyük sıçrama var – hibritler %30,7 payla ikinci sırada, benzinliler hâlâ %43,7 ile lider ama elektrikli taraf hızla yaklaşıyor.
Toplam otomobil satışı 61.055 adet (%9,14 artış), SUV'lar %60,3 payla dominant. Elektrikli satışlardaki bu patlama, yeni modellerin girişi, fiyat rekabeti ve altyapı iyileşmesinden kaynaklanıyor gibi.
Ocak 2026 En Çok Satan Elektrikli Modeller (ODMD Sıralaması):
- BYD Atto 2 – 1.382 adet
- BYD Sealion 7 – 1.217 adet
- Togg T10X – 1.090 adet
- Togg T10F – 939 adet
- KGM Torres EVX – 910 adet
- BYD Seal U – 596 adet
- Volvo EX30 – 587 adet
- Tesla Model Y – 490 adet
- MINI Countryman – 324 adet
- BYD Seal – 283 adet
BYD'nin dört modelle ilk 10'da yer alması dikkat çekici – stok avantajı ve erişilebilir fiyatlar etkili olmuş. Togg da yerli üretimle güçlü konumda.
Şarj Altyapısı Kısa Güncelleme: EPDK'ya göre 2025 sonunda 38.800+ şarj noktası vardı, 2026 başında 39.000'i aştı. Otoyollarda 350 kW hızlı şarjlar artıyor ama hala uzun yol için planlı gitmek şart. Ev şarjı düşük tarife sınırı 4.000 kWh'e indi, dışarıda hızlı şarj maliyeti yükseliyor.
Alım Kararı Öncesi Düşünülmesi Gerekenler (Kişisel Deneyim Paylaşımları İçin):
- Menzil kışın gerçekten düşüyor mu sizde?
- Hızlı şarj istasyonlarında sıra/kuyruk sorunu yaşıyor musunuz?
- Batarya ömrü ve garanti konusunda ne düşünüyorsunuz (8 yıl standart)?
- Fiyat zamları alımınızı etkiledi mi?
Siz ne diyorsunuz DH'liler? Elektrikli araç düşünen var mı aranızda? BYD mi Togg mu yoksa Tesla/Volvo gibi premium mu tercih edersiniz? Günlük kullanımda memnuniyetiniz nasıl, menzil gerçek hayatta ne kadar tutuyor? Deneyimlerinizi yazın, hep birlikte tartışalım – belki yeni alacaklara fikir olur.
Kaynak: ODMD Ocak 2026 Aylık Raporu (resmi bülten), EPDK şarj istasyonu istatistikleri.
⚡ Keyifli tartışmalar!
Arkadaşlar, son 3 yıldır ikinci el araç piyasasını takip ediyorum ve geçen ay nihayet Opel Astra K aldım. Aldığım yer, süreç ve dikkat ettiğim detayları paylaşmak istiyorum, belki faydası olur.
Neden Opel Astra K?
Öncelikle neden bu modeli seçtiğimi açıklayayım. 2015-2021 arası üretilen Astra K, PSA platformuna geçişle birlikte kalite olarak ciddi sıçrama yaptı. Eskiden Opel'in "elektrik sorunları" vardı, bu jenerasyonda o sorunlar büyük ölçüde çözülmüş.
Araştırmalarım sonucu:
- 1.6 CDTI dizel: En dayanıklı motor seçeneği, ancak EGR ve turbo hortumları periyodik kontrol gerektiriyor
- 1.4 Turbo benzinli: Daha canlı, ama yakıt tüketimi şehir içi yüksek
- Şanzıman: Manuel şanzımanlar sorunsuz, otomatiklerde 6 ileri tercih edilmeli
Alım Sürecim
Önce klasik yöntemlerle başladım. Sahibinden, Arabam gibi sitelerde baktım. İlanlarda "temiz, bakımlı, garaj arabası" yazan araçların yarısında en az 2-3 parça boya çıktı. Birinde gösterge düşürme tespit ettik, şans eseri fark ettik.
Sonra yetkili bayi kanalını denedim. Fiyatlar %10-15 yüksek ama şunları alıyorsunuz:
- 150+ nokta ekspertiz: Kaporta, mekanik, elektronik tam kontrol
- Servis geçmişi: Yetkili serviste yapılan tüm işlemler kayıtlı
- Garanti: Minimum 6 ay, bazı yerlerde 2 yıla kadar çıkıyor
- 14 gün cayma hakkı: Yasal güvence
Ben üzerinden baktım. Opel yetkili bayisi oldukları için tüm araçların servis kaydı dijital ortamda mevcuttu. Seçtiğim 2017 Astra K 1.6 CDTI'nın 85.000 km'deki tüm bakım kayıtlarını gördüm. Değişen parçalar, yağ değişim tarihleri, hatta kullanılan yağın markası bile kayıtlıydı.
Ekspertizde Bakılması Gerekenler
Aldığım araçta şunları kontrol ettirdim, siz de yaptırın:
Motor bölümü:
- Yağ kapağı altında siyah tortu varsa uzak durun (bakım ihmal edilmiş)
- Soğutma sıvısı rengi pembemsi/kahverengiyse contada kaçak olabilir
- Turbo borularında yağ birikimi varsa turbo ömrü kısalmış demektir
Kaporta:
- Kapı içleri, bagaj içleri, far çevreleri boya kalınlık ölçümü kritik
- Tavan ve kaput fabrika boyasına en yakın olmalı
- Bagaj havuzunda sprey boya izi varsa büyük kaza ihtimali
Elektronik:
- IntelliLink ekran donma yapıyor mu?
- Start-stop sistemi düzenli çalışıyor mu?
- Park sensörleri ve kamera kalitesi
Fiyat Performans Değerlendirmesi
2026 şartlarında (şu anki piyasa):
- Özel satıcı: Daha ucuz ama risk yüksek, garanti yok
- Galeri: Orta fiyat, sınırlı garanti (genelde 1-3 ay)
- Yetkili bayi: En pahalı ama risk minimum, garanti uzun
Benim tercihim yetkili bayi oldu. Aldığım araç 3 ay sonra alternatör arızası verdi. Garanti kapsamında değişti, maliyet çıkmadı. Özelden alsaydım 8.000-10.000 TL masrafım olacaktı.
Kronik Sorunlar ve Çözümleri
Astra K sahipleri olarak karşılaşabileceğiniz sorunlar:
1. EGR valfi kirlenmesi (dizellerde)
- Belirti: Rölantide titreme, güç kaybı
- Çözüm: 40.000-50.000 km'de temizlik veya değişim
- Maliyet: 2.000-3.500 TL (yetkili servis)
2. Turbo hortum çatlaması
- Belirti: Yüksek devirde güç kesintisi, duman
- Çözüm: Hortum değişimi
- Maliyet: 1.500-2.500 TL
3. Start-stop arızası
- Belirti: Sistem devreye girmiyor veya erken çalışıyor
- Çözüm: Akü veya marş motoru kontrolü
- Maliyet: Akü değişimi 2.500-4.000 TL arası
Bu sorunlar göz korkutmasın, her modelin kronik sorunları var. Önemli olan bakımın düzenli yapılması ve yetkili servis kaydının olması.
Sonuç ve Tavsiyem
Araç alımında en önemli faktör güvenilir kaynak. Tramer temiz çıkması yetmez, boya kalınlığına bakmak gerekir. Ekspertiz yaptırmak şart ama hangi firmaya yaptırdığınız da önemli.
Benim deneyimim, yetkili bayi kanalının bu riskleri minimize ettiği yönünde. Özellikle Opel gibi elektronik yoğun markalarda servis geçmişi ve garanti çok kritik.
Opel araçları incelemek isteyenler için adresine bakabilirler. Ben oradan memnun kaldım, araçlar ekspertizli ve garantili. Ama tabii herkes kendi bütçesine ve risk toleransına göre karar vermeli.
Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım. Astra K kullanıcıları deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Selam arkadaşlar,
Geçenlerde ikinci el bir cep telefonu almak zorunda kaldım ve araştırma sürecinde öğrendiklerimi ve yaşadığım ikilemleri sizinle paylaşmak istedim. Belki sizin de ekleyeceğiniz püf noktaları vardır, fikrinizi merak ediyorum.
Yaşadığım süreç şöyleydi:
- Bütçem kısıtlıydı, bu yüzden yeni model alamadım.
- İlanlarda hep "kazasız boyasız, kutulu" yazıyor ama gerçekten güvenilir olup olmadığını anlamak zor.
- Kilometre (yani pil sağlığı ve genel yıpranma) konusunda nasıl emin olunur?
- En büyük korkum, kapalı kutu bir arıza ile karşılaşmaktı.
Araştırırken dikkat ettiğim birkaç kritik nokta:
- Satıcı Profili: Profesyonel satıcı mı, şahıs mı? Geçmiş ilanları ve üye olma tarihi güven verici mi?
- İlan Kalitesi: Fotoğraflar net mi? Açıklama detaylı mı yoksa "her şey tam" mı yazmış?
- Yüz Yüze Kontrol: Kesinlikle buluşup, telefonu elime aldım. Pil sağlığını ayarlardan kontrol ettim, tüm tuşlara, hoparlöre, mikrofon ve şarj girişine baktım. IMEI sorgusunu orada birlikte yaptık.
- Fiyat Araştırması: Aynı modelin piyasa değerine baktım ki, çok uçuk bir fiyat talep edilmesin.
Sonunda, iletişimi düzgün ve sabırlı bir satıcıdan, makul bir fiyata telefonu aldım. Şu an için bir sorun yok.
Sorum şu: Sizce bu kontroller yeterli mi? Eksik bıraktığım, mutlaka yapmam gereken başka bir şey var mı? Özellikle yazılımsal olarak (örneğin Google Hesap kilidi vb.) atlanan bir risk var mı?
Araştırma yaparken, sadece telefon değil genel olarak ikinci el elektronik alırken dikkat edilmesi gerekenleri derlediğim şu rehbere de denk geldim. İçinde IMEI sorgulama siteleri gibi pratik bilgiler de var, işinize yarayabilir. Ama asıl sizin tecrübelerinizi merak ediyorum.
Teknoloji konusunda bu foruma güveniyorum, fikirleriniz benim için değerli.
Teşekkürler!
Merhaba arkadaşlar,
Showroomumuzda sıkça karşılaştığım bir model olan Opel Grandland 1.2 Turbo hakkında gerçek kullanıcı geri dönüşlerini ve teknik gözlemlerimi paylaşmak istedim. Belki almayı düşünenler için faydalı olur.
Genel Bilgiler
- Araç: 2021 Opel Grandland 1.2 Turbo GS Line
- KM: 45.000 (orijinal, ekspertizli)
- Kullanım: Şehir içi %70, uzun yol %30
Motor ve Performans
1.2 Turbo (130 HP) Gerçekten Yeterli Mi?
Table
Copy
SenaryoPerformansYorumŞehir içi⭐⭐⭐⭐⭐225 Nm tork alt devirlerde canlıOtoyol⭐⭐⭐⭐☆120 km/h üzeri ivmelenme yavaşlarYokuş⭐⭐⭐⭐☆6. vitesle rahat çıkıyorYük⭐⭐⭐☆☆Bagaj doluyken fark edilir güç düşüşü
Gerçek Yakıt Tüketimi:
- Şehir içi: 7.2-7.8L/100km
- Otoyol (90 km/h): 5.4L/100km
- Otoyol (120 km/h): 6.8L/100km
- Karışık: 6.5L/100km
Resmi veri 5.4L ama gerçek kullanımda 6.5L makul.
Konfor ve Süspansiyon
Artılar:
- ✅ Fransız süspansiyon kalitesi (tümsekleri iyi emiyor)
- ✅ Koltuk ergonomisi (uzun yolculuklarda rahat)
- ✅ Kabin sessizliği (120 km/h altında çok iyi)
Eksiler:
- ❌ 19" jantlarla sert his (18" öneririm)
- ❌ Rüzgar sesi (A sütunundan) 130 km/h üzeri
Elektronik ve Multimedya
IntelliLink Sistem:
- Açılış hızı: 12-15 saniye (biraz yavaş)
- Apple CarPlay: Kablosuz çalışıyor, stabil
- Navigasyon: Güncel ama Google Maps daha iyi
- Ses sistemi: 6 hoparlör yeterli, 8'li sistem fark yaratır
Dikkat Çeken Arızalar (45K KM'de):
- Elektronik park freni gecikmesi (2 saniye) - yazılım güncellemesi çözdü
- Kör nokta uyarısı hassasiyeti - servis ayarı yaptırdık
Bakım Maliyetleri (İstanbul)
Table
Copy
İşlemMaliyetPeriyotPeriyodik bakım3.500-4.500 TL15.000 km / 1 yılFren balatası2.800 TL (takım)60.000 km tahminiDebriyaj seti8.500 TL120.000 km tahminiTriger zinciriYok (zincirli)-
Yedek Parça Durumu:
- Orjinal: 2-3 günde bulunuyor
- Muadil: Delphi, Valeo gibi markalar uygun fiyatlı
Kimler İçin Uygun?
✅ Alınır:
- Aile kullanımı (2 çocuk + bagaj yetiyor)
- Yılda 15.000-20.000 km yapacaklar
- Konfor ve yakıt ekonomisi öncelikli
- Opel servis ağına yakın oturanlar
❌ Düşünülür:
- Çok yüksek kilometre yapacaklar (1.5 dizel daha mantıklı)
- Off-road ihtiyacı olanlar (AWD yok)
- Performans arayanlar (GSi modeli bekleyin)
2. El Piyasası Değerlendirmem
Table
Copy
YılKMFiyat AralığıTavsiye201980K+650K-720KMotor kontrolü şart (zincil gergi)202060K-80K720K-800KMakul seçenek202140K-60K800K-900KEn mantıklı segment202220K-40K900K-1MFiyat/performans dengesi iyi2023<20K1M+Sıfır farkı azsa sıfır alın
Sonuç
Grandland, "görünmeyen kahraman" kategorisinde. Efsanevi bir SUV değil ama doğru işi doğru yapıyor. 1.2 motor şehir için ideal, uzun yolda 1.5 dizel düşünülebilir.
Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım. Araç elimizde mevcut, detaylı fotoğraf/video isteyenler DM atabilir.
İmza:
Asal2.el | İstanbul
Orijinal KM Garantili 2. El Araçlar
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 768)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0