Egea Hararet Sorunu
merhabalar iyi forumlar
aracım 1.6 multijet 2016 egea 137 bin kmde
Aracım dpf arızası verdi bende dpf temizliği için otobana çıkıp 3 k km sabit 10 dk sürdüm sonra dpf arıza ışığı sönünce biraz yüklendim sert sürdüm. sert sürmeyş bıraktıktan biraz sonra araç dördüncü vitesteyken gaz yemedi hemen ardından hararet 2-3 diş yükseldi. yükselince hemen sağa çektim ve kaloriferi sona alıp harareti 90a düşürdüm ve boşta gaz testi yaptım boştayken gaz aldı. araç soğuyunca istop ettim ve 10 dk kadar öyle durdu . sonra tekrar çalıştırdım 10-15 km yol geldim 90 derece hararette. tam arabayı park ederken 1 diş yükseldi 90dan ve 2 dakika rolantide çalıştırıp istıp ettim hararet düşünce. motorda duman atma hiç olmadı. su kapağını açtım su fışkırtma yoktu normal titriyodu. yağ kapağına ve yağ çubuğuna baktım tahin rengi bi yağ yoktu. sanayiden ustam hortumları kontrol etti sertleşme ve şişme yoktu. Araç bunlardan bi beş saat sonra falan tekrar yola çıktı 15-20 km yol yaptı . düzde giderken hararet normal bi şekilde artıp 90a geldi fakat yokuşa geldiğinde hararet en sona kadar arttı . artınca durduk ve harareti düşürdük. geri dönüşte de aynı şekilde 90 sabit döndük .
bilgisi veya fikri olanlar değerlendirirse sevinirim. vakit ayırdığınız için teşekkürler
1.6 multijet egea ani yakıt tüketim artışı
Araç: 2016 Fiat Egea 1.6 Multijet manuel
Km: 135000
Merhaba,
Araçta kısa süreli bir durum yaşadım, fikir almak istiyorum.
Yaklaşık 1 ay önce enjektörler sökülerek temizlendi. Temizlik sonrası herhangi bir sorun yoktu. Kütahya’da kış şartlarında şehir içi kullanımda ortalama tüketim 6.5 L/100 km civarındaydı.
Geçenlerde karlı zeminde araç patinaja girdiği sırada motor arıza lambası yandı sanırım araç kendini koruma moduna aldı, yaklaşık 10 dakika sonra kendiliğinden söndü. OBD’ye bağlandığında enjektörle ilgili kayıt ve yanında direksiyon kutusu gibi hatalar görülmüştü diye hatırlıyorum, ancak arıza kalıcı olmadı.
Bu olaydan sonra şehir içi tüketim 8.5–9.5 L/100 km seviyelerine çıktı.
Uzun yolda henüz denemedim, ancak arıza lambası tekrar yanmadı. Araçta çekiş düşüklüğü, duman veya düzensiz çalışma yok.
Soğukken 2000 devir üstüne çıkmıyorum, sürüşüm sakin.
Öncesinde aynı hava şartlarında bu tüketimleri görmüyordum.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0