2023 ALFA ROMEO TONALE ŞANZIMAN PROBLEMİ
2023 Alfa Romeo Tonale 1.6 Dizel – Şanzıman / TCU Uyum Problemi
2023 model Alfa Romeo Tonale 1.6 dizel aracımda şanzıman problemi yaşadım.
Gazdan ayağımı çektiğimde bilya sesi / uğultu geliyor, gaza basıp araç yüke bindiğinde ses kesiliyor. Bu durum tüm viteslerde aynı.
Bu şikâyetle aracı ustaya verdim. Şanzıman revizyonu sırasında, usta “Tonale ile Fiat Egea otomatik şanzımanı aynıdır” diyerek Egea otomatik şanzımanını araca taktı. Daha sonra yetkili serviste kodlamaya gidildiğinde, şanzımanların aynı olmadığı ortaya çıktı.
Bunun üzerine şanzıman tekrar söküldü. Bu süreçte şanzıman yaklaşık 9 kez indirildi–takıldı, toplam süreç 1 ay sürdü. Şanzıman içindeki tüm dişliler değiştirildi, sorun çözülmeyince en son ayna (mahruti) değiştirildi ve mekanik ses tamamen kesildi.
Şanzıman tekrar araca takıldı ve tanıtım/kodlama için yetkili servise gidildiğinde bu kez araç otomatik şanzıman beyni (TCU) arızası ve ABS arızası vermeye başladı. Ayrıca adaptasyon tutmuyor.
Önemli not: Aracı ustaya ilk teslim ettiğimde hiçbir arıza lambası yanmıyordu, sadece şanzımandan gelen ses mevcuttu.
Sorum şudur:
Fiat Egea otomatik şanzımanının bu araca takılması, Alfa Romeo Tonale’in orijinal şanzıman beynine (TCU) elektronik olarak zarar vermiş veya kalıcı uyumsuzluk oluşturmuş olabilir mi?
Yaşanan TCU ve ABS arızaları bu nedenle ortaya çıkmış olabilir mi?
Tecrübeli ustaların ve konuya hâkim olanların teknik görüşlerini rica ediyorum.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok