Selamlar DonanımHaber Ailesi,
İkinci el araba bakarken hepimizin korkusu "boyasız" denilen arabanın macun yığını çıkmasıdır. Piyasada satılan profesyonel boya ölçüm cihazları (Elcometer vb.) ise malum, ateş pahası. Yanımızda sürekli cihaz taşıyamıyoruz.
Ben de bu soruna çözüm olarak, telefonların içindeki manyetik alan sensörlerini (Magnetometer) kullanarak metal yüzeylerdeki boya ve macun kalınlığını analiz eden "Oto Dedektif" uygulamasını geliştirdim.
🛠 Nasıl Çalışıyor? Uygulama, telefonunuzu aracın kaportasına (metal yüzeye) yaklaştırdığınızda manyetik alandaki değişimi ölçüyor. Eğer yüzeyde kalın bir macun veya işlem varsa sensör verileri sapıyor ve uygulama sizi uyarıyor.
📲 Uygulamanın Özellikleri:
- 🔍 Boya/Macun Tespiti: Aracın neresinde boya veya kalın macun olduğunu bölgesel olarak tarayabilirsiniz.
- 📊 Görsel Analiz: Hangi parçanın orijinal, hangisinin riskli olduğunu göstergelerle belirtir.
- 💰 Ekspertiz Masrafından Kurtarır: Her beğendiğiniz aracı ekspertize sokup 3-5 bin TL harcamadan önce, "ön eleme" yapmanızı sağlar.
- ⚡️ Hızlı ve Pratik: Cihaz aramaya gerek yok, telefonunuzu çıkarıp saniyeler içinde kontrol edin.
⚠️ Önemli Teknik Not: Uygulama telefonun manyetik sensörünü kullandığı için sadece demir/çelik kaportalı araçlarda çalışır (Plastik tampon veya alüminyum kaputta manyetik alan olmadığı için ölçüm yapamaz). Ayrıca kılıfsız kullanımda daha hassas sonuç verir.
📥 İndirme Linki (Google Play):
Selamlar DonanımHaber Ailesi,
Uygulama Linki:
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım ve özellikle son dönemde artan kira uyuşmazlıkları, tüketici hakem heyeti başvuruları ve resmi yazışma ihtiyaçlarına çözüm olması amacıyla geliştirdiğim "Dilekçe Asistanım" uygulaması Google Play Store'da yayına girdi.
Biliyorsunuz, basit bir dilekçe yazdırmak için bile arzuhalciler ciddi ücretler talep edebiliyor veya internetteki eski/hatalı şablonlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Ben de bu sorunu çözmek için Yapay Zeka (AI) ve OCR (Görüntü İşleme) teknolojilerini birleştiren bir "cep asistanı" geliştirdim.
🛠 Uygulama Ne İşe Yarıyor? Uygulama, derdinizi kendi cümlelerinizle anlattığınızda (Örn: "Ev sahibim %100 zam istiyor, itiraz etmek istiyorum"), bunu alıp resmi hukuk diline uygun, profesyonel bir dilekçe taslağına dönüştürüyor.
🚀 Öne Çıkan Özellikler:
- 🤖 AI ile Yazım: Hukuk terimlerini bilmenize gerek yok, siz anlatın o yazsın.
- 📄 PDF Çıktı: Hazırladığınız dilekçeyi doğrudan A4 formatında, resmiyete uygun PDF olarak indirip yazdırabilirsiniz.
- 📸 Kamerayla Tara (OCR): Elinizdeki fiziki bir belgeyi veya size gelen bir ihtarnameyi tarayıp dijital metne çevirebilir, üzerine cevap yazabilirsiniz.
- 📂 Hazır Şablonlar: Kira tespit, tahliye, tüketici hakları, istifa, banka itirazları gibi yüzlerce hazır taslak mevcut.
⚠️ Önemli Not (Yasal Uyarı): Uygulamam bir avukat değildir ve hukuki danışmanlık vermez. Amacım, teknik bir araç sunarak belge hazırlama sürecinizi hızlandırmaktır. Kritik davalarınızda mutlaka bir hukukçudan destek almanızı öneririm.
📲 İndirme Linki (Google Play): [Buraya Google Play Linkinizi Yapıştırın]
💬 Sizden Ricam: Uygulamayı henüz yeni yayınladım. Arayüz, kullanım kolaylığı veya "şu özellik de olsa süper olur" dediğiniz noktalar varsa yorumlarınızı bekliyorum. Olumlu/olumsuz tüm eleştirileriniz benim için çok değerli.
Destek olan, indirip 5 yıldız veren herkese şimdiden teşekkürler!
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 111)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Uygulamalar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0