Selamlar DH Ahalisi,
Malum piyasanın durumu ortada. Araba alıp satarken "Acaba kazıklanıyor muyum?", "Bu fiyat bu arabaya değer mi?" diye düşünmekten kafayı yediğim bir dönemde, oturdum kendi işimi görecek bir sistem yazmaya karar verdim. İş biraz hobi projesi olmaktan çıktı, şu an 99.800+ canlı ilanı anlık takip eden bir veri canavarına dönüştü.
İsmini Ay-Tech koydum. Sizden ricam, sistemi bir kurcalamanız, "Şurası olmamış" veya "Helal olsun" demeniz.
Sistem Ne Yapıyor? Klasik sarı site mantığı değil bu. Arka planda çalışan bir yapay zeka ve veri madenciliği sistemi var:
- Gerçek Değerleme: Sadece yıl/km'ye bakmıyor. Aracın tramerine, piyasadaki stok durumuna ve bekleme süresine bakıp "Bu arabanın gerçek ederi bu, satıcı uçmuş" diyebiliyor.
- Fırsat Avcısı (Sniper): Piyasaya yeni düşen ve ortalamanın %10-%15 altında kalan ilanları yakalıyor. (Galericilerden önce görme şansı).
- Şehir Arbitrajı: "Passat İstanbul'da 1.2M iken Ankara'da 1.1M" gibi bölgesel fırsatları gösteriyor.
- Piyasa Röntgeni (Görseller Aşağıda): Hangi marka hangi fiyat aralığında sıkışmış, kim sürümden kazanıyor, kim zengine oynuyor hepsini grafiğe döküyor.
Sistemin Çıkardığı Bazı Analizler (Canlı Veri):

Neden Paylaşıyorum? Ben bu veriyi kendim için topladım ama şu an elimde Türkiye'nin en büyük halka açık veri setlerinden biri oluştu. Galericilerin tekelinde olan bu bilgiyi son kullanıcıya açmak istedim.
Sistem şu an Beta aşamasında. Eksikler mutlaka vardır. Siteye girip kendi aracınızı veya hayalinizdeki aracı sorgulayıp, sonucun ne kadar doğru olduğunu yazar mısınız? Veri setini sizin geri dönüşlerinizle düzelteceğim.
Link: www.aytechoto.com
Yorumlarınızı bekliyorum, her türlü eleştiriye açığım.
GÜNCELLEME - 7 OCAK
Arkadaşlar gelen geri dönüşler (özellikle "Linke tıklayınca sarı site beni engelliyor" ve "Saçma sapan fiyatlar çıkıyor" şikayetleri) üzerine bu gece sabahladım ve sistemi baştan aşağı revize ettim:
- Erişim Engeli Sorunu Çözüldü: Araya karışan tuzak yaklaşık 1.300 ilanı temizledim.
- Fiyat Sapıtmaları Giderildi: "5 Milyona Egea" gibi hatalı veya "10 TL" gibi ölücü ilanları yapay zeka artık otomatik eliyor. Veriler tertemiz.
- Şehir ve KM Filtresi Geldi: "Sadece Ankara'daki ilanları göreyim" demiştiniz, ekledim.
- Risk Analizi: Piyasanın çok altına (%40+) satılan araçlara otomatik "RİSKLİ FİYAT" etiketi yapıştırdık. Ağır hasarlı araçları ayırt etmenizi kolaylaştırdı.
- Günün Fırsatları: Yüklenen fırsat ilanları tarihlerine göre düzenledim, liste o gün yüklenmiş araçlardan başlayacak.
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 2.754)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
61 Yanıt
13