2020 model SsangYong Korando 1.6 dizel aracımda DPF tıkanması ve motor arıza uyarıları yaşamaya başladım. Araç garanti kapsamındayken Ankara’daki iki farklı yetkili SsangYong servisine götürdüm. Her seferinde farklı bir sensör arızası denilerek 9–10 bin TL civarında masraflar çıkarıldı, ayrıca partikül temizliği için de ekstra ücret (2500 tl) istendi. “Başka bir sensör bozulmuş” denilerek sürekli yeni masraf çıkarıldı.
Üstelik bu sensörlerin 6 ay garantili olduğu, bu garantinin ellerindeki cihazdan sistem üzerinden görülebildiği, müşteri odaklı çalıştıkları gibi söylemlerle durum geçiştirildi. Ancak yaşadığım süreç tamamen müşteriyi kandırmaya ve parça satmaya odaklıydı. Gerçek anlamda kalıcı bir çözüm sunulmadı.
Garanti bittikten sonra aracı Ankara Şaşmaz Oto Sanayi’de Orhan Dizel adlı firmaya götürdüm. Aynı DPF ve sensör sorunları, yetkili servisin istediği rakamların yaklaşık yarısına, gereksiz parça değişimi yapılmadan çözüldü. Ankara’daki SsangYong yetkili servislerini kesinlikle önermiyorum; SsangYong / KGM 1.6 dizel araç kullananların DPF konusunda ORHAN DİZEL e danışmasını tavsiye ederim.

Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0