Merhabalar arkadaşlar,
Yakın zamanda M-Audio M-Track Duo HD (Producer Pack) satın aldım. Ancak kurulumdan sonra günlerce beni uğraştıran, internetteki standart yöntemlerle (sürücü sil-yükle, format at vb.) asla çözülmeyen bir sorun yaşadım.
Benimle aynı sorunu yaşayanlar için M-Audio Global Teknik Destek ekibiyle yazışarak ulaştığım KESİN ÇÖZÜMÜ ve gerekli dosyaları paylaşıyorum.
Sorunun Belirtileri:
- Sürücüleri (Driver) kurmama rağmen M-Audio Control Panel'de sürekli "Not Connected" yazıyordu.
- Aygıt Yöneticisi'nde cihaz M-Audio sürücüsüyle değil, inatla Windows'un genel
usbaudio2.infsürücüsüyle çalışıyordu. - Ses geliyordu ancak ASIO çalışmıyordu (Dolayısıyla Ableton, FL Studio gibi programlarda gecikme/latency oluyordu).
- Bilgisayarım i7 13. Nesil (Intel Smart Sound çakışması sanmıştık ama sorun bu değilmiş).
Sorunun Kaynağı (Teknik Detay): Destek ekibiyle yaptığımız incelemede cihazın Donanım Kimliğinin (Hardware ID) hatalı/farklı olduğu ortaya çıktı. Normalde olması gereken ID: PID_000A (veya PID_400A) iken, benim cihazım fabrikasyon olarak kendini USB\VID_262A&PID_0001 olarak tanıtıyormuş. Windows ve M-Audio sürücüsü bu kimliği tanımadığı için cihazı "Standart USB Hoparlör" sanıyor ve M-Audio panelini devre dışı bırakıyormuş.
ÇÖZÜM ADIMLARI (Re-Flash İşlemi):
Bu sorun sürücü yükleyerek çözülmüyor. Cihazın Firmware'ini (Donanım Yazılımını) düzelten özel bir araç kullanmanız gerekiyor.
- M-Track Duo HD cihazınızı USB çoklayıcıya (Hub) değil, doğrudan bilgisayarın USB girişine takın.
- M-Audio'nun gönderdiği şu düzeltme aracını indirin: Link: (Dosya M-Audio'nun resmi sunucusudur, güvenlidir).
- Zip'ten çıkan
.exedosyasını Yönetici Olarak Çalıştırın. - "Start" butonuna basın ve bitmesini bekleyin (Saniyeler sürüyor).
- İşlem bitince USB kablosunu çıkarın, bilgisayarı yeniden başlatın ve kabloyu tekrar takın.
Önemli Not: İşlemden sonra panelde hemen "Connected" yazmazsa panik yapmayın. DAW programınızdan (veya Windows ses ayarlarından) Sample Rate değerini bir kez değiştirin (Örn: 48kHz yapın). Sürücü o an uyanıyor ve "Connected" yazısı geliyor.
Şu an Fifine K688 mikrofonum ve Eris E5 monitörlerimle, 64 Samples Buffer Size ayarında sıfır gecikmeyle (ASIO) sorunsuz kullanıyorum.
Benzer sorunu yaşayan herkese geçmiş olsun, sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.https://cdn.inmusicbrands.com/m-audio/M-Track%20Duo%20HD%20Configuration%20upgrade.zip
Meslek: Bilgi İşlem
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Windows İşletim Sistemleri

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0