Bana en uygun motor tipi ve PHEV DC şarj
Arkadaşlar kullanma şeklimi yazacağım bana en uygun araç tipi (Benzin, MHEV, PHEV, HEV, EV) hangisi sizce?
-Hafta içi bir gün 5-10 km ve hafta sonu 15-20 km. Toplam haftada 25-35 km
-Şarj imkanım yok. Hafta sonu DC şarj ile %20-80 gibi üreticinin önerdiği miktarda yapıcam (25-35 dakika sürüyor)
-Toplam yakıt maaliyeti önemli değil. Elektrik istememin sebebi sessizlik
-Performans önemli.
Ben Seat Leon gibi tamamen elektrikli gidebilen (EV mod) ve DC şarj imkanı olan PHEV araç düşünüyorum. Bu şekilde olan pek PHEV araç yok sanırım ama benim kullanımıma en uygun bu gibi.
Sürekli DC hızlı şarj yapmanın full EV veya PHEV araç arasında zarar farkı var mı?
İstanbul'da Avrupa yakasında (Şişli ve komşu semtler) hafta sonları rahat bir şekilde beklemeden DC şarj yapabilir miyim?
İkinci alternatifim yine en azından trafikte dur kalkta sadece elektrikle gidebilen MHEV araç. Misal Citroen C4 MHEV.
Tam hybritler bildiğim kadarı ile sürekli ICE motorla beraber çalıştıkları için benim için konfor avantajı yok. Onun yerine tamamen benzinli alırım daha çok seçeneğim olur.
Tamamen full EV'den sürekli DC şarj yapma ve şarjsız kalma durumu yüzünden korkuyorum. Yoksa çok performanslı seçenekler var (volvo 30 twin motor gibi)
Bu elektrikli araç konularında deneyimli tecrübeli arkadaşlardan öneri, fikir ve tavsiye istiyorum. Benim kullanım senaryom ve şarj imkanlarıma göre hangisini tercih etmeliyim?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
8 Yanıt
0