Sıfır aldığım daha kullanmadan kanepeden düşüp ekranı çatladı hemen. Bu telefon Samsung’un “premium” serisi diye satılıyor. S25 fe yeni bir model 2025 Eylülde çıktı. Premium ne demek? Üst segment, kaliteli, dayanıklı demek. Evde çocuklarımın kullandığı Xiaomi, Oppo gibi sözde “Çin malı” denilen telefonlar var, yıllardır kullanılıyor, çocuklar oynarken düşürüyor, sokakta koşarken yere çarpıyor, hiçbir şey olmuyor. Ama Samsung’un premium diye sattığı telefon kanepeden düşünce çatlıyor. Bu nasıl premium, bu nasıl kalite, tam bir fiyasko.
Yaşadığım rezaleti anlatayım da siz de aynı hataya düşmeyin. 5 gün önce Vatan Bilgisayar’dan Samsung S25 FE aldım, sıfır, parayı peşin verdim. Telefonla eve geldim, akşam kanepede otururken telefon kayıp kanepeden düştü. Kanepe yüksek değil normal bir oturma yerinden düşme yani. Baktım ekranın dış camında kılcal kozmatik bir çatlak oluşmuş. Ekran çalışıyor, dokunmatik çalışıyor, hatta telefon açıkken çatlak belli bile olmuyor ama yine de canım sıkıldı tabii, yeni telefon sonuçta. Hemen Vatan Bilgisayar’ı aradım, “arkadaşlar ben bu telefonu dün aldım, böyle oldu, bir çözüm var mı?” dedim. Aldığım cevap net: “Hemen yok dendi Biz alsak da servise göndereceğiz, sonuç yine ücretli onarım olur, Zaman kaybı Samsung’a gidin.” Yani Vatan Bilgisayar satana kadar satığı ürüne sattıktan sonra sahip çıktmadı, nede arkasında durdu, hiçbir şekilde yardımcı olmadı, ücretsiz ya da iyi niyet kapsamında tek bir çözüm sunmadı, doğrudan servise yönlendirdi. Hani derler ya “Vatan’dan al, başın ağrımasın” diye, tamamen yalan. Aldığın gün başın ağrıyor, kimse ilgilenmiyor. Oysa daha ucuz satan mağazalar varken ben vatana güvenerek tercih etmiştim. Neyse bunun üzerine Samsung Türkiye’yi aradım, onlar da aynı şekilde sorumluluk almadı, “Ankara yetkili servise kayıt açalım, cihazı gönderin” dediler. Telefonu kutusuyla, aksesuarıyla, jelatiniyle, geldiği gibi, daha doğru düzgün kullanmadan resimlerle tutanak tutturup gönderdim ki sonra bana burasıda arızalıydı denmesin diye resimli tutanaklı gönderdim. Samsung yetkili servis ne dedi biliyor musunuz? “Kullanıcı hatası, komple ekran değişmesi lazım, 3.699 TL.” Arkadaşlar telefon 1 günlük, kanepeden düştü, sadece dış camda kılcal bir çatlak var, ekran sorunsuz çalışıyor ve benden 3.700 TL istiyorlar. İndirim istedim yok, iyi niyet istedim yok, Samsung Türkiye de yetkili servis de Vatan Bilgisayar gibi tamamen aynı tavırda: ücretli tamir dışında tek bir çözüm yok. Faturaya baktım: işçilik 1.100 TL, ekran SCREEN-ASSY-OLED 2.200 TL, yapıştırıcı 250 TL, toplam 3.699 TL. SCREEN-ASSY-OLED komple OLED ekran modülü demek, yani teoride AMOLED panel dahil her şey değişmiş olması lazım. Ama benim telefonumda panel sağlamdı, sadece dış cam çatlağı vardı. Servisi arayıp “tam olarak ne değişti, panel mi değişti?” diye sordum, net cevap veremediler, “dur kağıda bakayım”, “ekran değişti yazıyor gibi” diye yuvarlak, ucu açık cümleler kurdular. Yani işlem yapılmış ama net bilgi yok, profesyonellik sıfır. Neden net cevap vermek istemiyorlar? Çünkü belki de komple ekran değişmedi ama faturaya öyle yazıldı. Bir de “komple ekran değişmezse IP68 suya dayanıklılık gider” masalı anlatıldı. Telefonum suya girdi mi hayır, IP68 zaten Samsung’un kendi belgelerinde bile garanti değil, yani varsayımsal bir risk üzerinden 3.700 TL alındı. Üstüne üstlük Samsung’un işlem takip numarasıyla sorgulama yaptığımda işlem detayları arasında “GARANTİ DURUMU” diye bir alan var ve orada kocaman “GARANTİ YOK” yazıyor. İyi ama bu telefon sıfır, 5 günlük, nasıl garantisi yok? Garanti zaten bunun için değil mi? Ekran çatladı diye telefonun garantisi tamamen mi bitti ben anlamadım, yoksa sistemde bilerek mi böyle gösteriliyor, bunu açıklayan da yok. Sonuç olarak Vatan Bilgisayar ürüne sahip çıkmıyor, Samsung Türkiye sorumluluk almıyor, yetkili servis şeffaf değil. 3.700 TL verdim ama içim rahat değil, neyin değiştiğini bilmiyorum. Tavsiyem net: Vatan Bilgisayar’dan alırken 2 kere düşünün , Samsung’un garantisine de güvenmeyin. Samsung S25 FE alacaksanız 10 kere düşünün. Xiaomi, Oppo gibi markalara bakın, en azından daha dayanıklı ve daha ucuz. Ayrıca Samsung Türkiye 3 gün içerisinde servisten size geri gönderilir demesine rağmen hala bekliyorum. Daha servis yapıpta göndermedi. Ben Şikayetvar’a ve Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağım, belki bir sonuç çıkar belki çıkmaz ama en azından siz aynı hataya düşmeyin. Paylaşın, başkaları da görsün.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 185)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Samsung

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
7 Yanıt
0