ABD'DE GÖRÜLEN HALKBANK DAVASINDA UZLAŞMAYA VARILDI
ABD Adalet Bakanlığı ile Halkbank arasında uzun süredir devam eden İran yaptırımları davasında uzlaşmaya varıldığına dair haberleri oldukça dikkat çekici buluyorum. Uzlaşı haberinin ardından bankanın Borsa İstanbul’daki hisselerinin yaklaşık yüzde 10 yükselmesi de piyasanın bu gelişmeyi oldukça olumlu karşıladığını gösteriyor. Yaklaşık dokuz yıldır devam eden ve Türkiye-ABD ilişkilerinde sık sık gündeme gelen bu davada uzlaşı ihtimalinin ortaya çıkması bana göre Türkiye açısından önemli bir gelişme. Özellikle bankanın herhangi bir suçu kabul etmemesi ve para cezası ödemeden sürecin kapanabileceği ihtimali dikkat çekici. Eğer mahkeme de bu anlaşmayı onaylarsa, Halkbank’ın uluslararası piyasalara erişiminin ve dış finansman imkanlarının rahatlayabileceğini düşünüyorum. Bu da hem banka hem de Türkiye ekonomisi açısından olumlu bir gelişme olabilir.
Halkbank Mobil
Geçen hafta yeni bir hesap açmam gerekiyordu ama açık konuşayım, şubeye gidip sıra beklemekle hiç uğraşmak istemedim. İş çıkışı yetişemiyorum, hafta sonu desen zaten kalabalık. Biraz araştırınca Halkbank’ın Halkbank Mobil üzerinden tamamen dijital olarak müşteri olma imkânı sunduğunu gördüm ve denemeye karar verdim.
Süreç beklediğimden daha akıcıydı. Uygulamayı indirip başvuruyu başlatıyorsunuz, kimlik doğrulama ve görüntülü görüşme adımlarını tamamlıyorsunuz, hepsi bu. Ortalama bir kahve molası süresinde hesabım açılmıştı. Ekstra evrak, şubeye gitme, tekrar gelme gibi bir durum yaşamadım.
Kadın Girişimciler
Kadın girişimciler için gerçekten en iyi seçeneklerden biri gibi duruyor. Halkbank ve Türkiye Sigorta’nın birlikte başlattığı Kadın Acentelerle Büyüyoruz projesini inceledim, şartlar gayet mantıklı. Sigorta acentesi açmak isteyen kadınlar için hem finansman desteği, hem eğitim ve mentörlük, hem de en önemlisi acentelik teminatlarında %50 indirim sunuluyor. Normalde bu teminat işleri birçok kişinin gözünü korkutuyor, burada ciddi bir kolaylık var. Üstelik acente açılışı da sadeleştirilmiş. 3 yıl sonunda 500 kadın girişimcinin sektöre kazandırılması hedefleniyormuş. Sigorta gibi düzenli ve uzun vadeli bir iş alanında kadınların daha fazla yer alması bence çok değerli. Başvurular 10 Mart 2026’ya kadar açık, bu alana girmek isteyenlerin mutlaka değerlendirmesi gereken bir proje.
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 149)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
1 Yanıt
0