CROSSOVER Kablo Lehimleme Yardım Lütfen..
Selamlar arkadaşlar. yurtdışından Crossover aldım. Aşağıda resmini de paylaştığım gibi W, T ve IN bölümlerinin + kısımlarına girecek olan kablo delikleri, üzerindeki devre ayaklarının lehim kısımlarına bitişik gibi. Buraya kabloyu lehimlerden özellikle değmesi için mi böyle yapılmış lehimleyeceğim kabloların Artı uçlarını bunlara değdirmeden mi lehim yapmalıyım. ?

Selamlar herkese. aşağıda görselini verdiğim amfinin kullanma kılavuzunda bu ibare yer alıyor.

bunun anlamı bu dört OHM (8/6/4/2) aralığındaki hoparlörleri kullanabileceğim midir ? Ya da değilse anlamı nedir ?
Selamlar arkadaşlar. (Anfim Yamaha Rx-V365) (aşağıda sorduklarım DIY proje içindir.)
Merkez hoparlöre 2 Mid 1 Tweeter bağlamak için aşağıdakine benzer bir Crossover nereden bulabilirim ?

Çoğu youtube videosunda Mid ler 8 ohm ve Tweeter is 4 ohm gücünde bağlanıyordu. Hangisi daha uygundur Midlerin de 4 ohm olması mı yoksa 8 ohm olması mı ?
Eğer iki çıkışlı yani bir W ve bir T çıkışı olan crossover'a aşağıda resimdeki gibi:

2 Mid nasıl bağlanır ? 8 ohm luk midleri Seri bağlayıp ya da paralel bağlayıp mı W çıkışına bağlayacağız ? 8 ohm midler paralelde 4 ohm seride 16 ohm olacak. 4 ohm ise seride 8 paralelde 2 ohm olacak ki anfinin decvrelerini yakmak için davetiye olacaktır.
Bookself kolonda da bağlantıyı yaparken W ve T bağlantıyı yapacağımız hoparlör ve Tweeter 4 ohm olursa bu durumda 2 ohm'a düşer mi ? iki hoparlöerde ayrı çıkışlara bağlanacağı için Crossover devresi gereği sisteme 4 ohm olarak mı devam eder ? Ve W hoparlörü 8 ohm Tweeterı 4 ohm mu bağlamak daha uygundur ?
Umarım çorba etmemişimdir. Şimdiden okuma zahmetinde bile bulunduğunuz için teşekkürler. Saygılarımla.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Mesaj Sayısı: 4
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 56)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ses Sistemleri






Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0





