Seramik Kaplama Yaptırmaya Değer Mi ve Ömrü Ne Kadardır ?
Birkaç gün önce aracın üzerine kısa sürelide olsa ağacın altına park etmemden dolayı reçine damlamış ve el ile giderilmeyecek şekilde kaputta ve tavanın ön kısmında lekeler bıraktığını fark ettim. Araç daha 6 aylık sıfır Honda HRV. Satın aldığım bayinin hemen alt katı bayinin tüm araç bakımlarının yapıldığı yetkili servis, dün gitme fırsatım oldu ve seramik kaplama tavsiyesinde bulundular. Bu arada aracı satın alırken kaputa ppf kaplatmıştım kendi yetkili servisinden. Honda'nın kendi yetkili servisi seramik kaplamanın ömrünün 2 sene olduğunu söyledi ve ppf gibi sökme işlemine gerek kalmadan kendiliğinden zamanla çözüldüğünü söylediler. Kendi mahallemde 5 dakika uzaklıkta detailing hizmeti veren başka bir arkadaşla konuştum, öncesinde pasta cila + kaput hariç tüm araca seramik kaplama için 10 bin TL söyledi. Bayi ise yine aynı pasta cila ve seramik işleminin 15 bin TL tutacağını söyledi.
İşin tuhaf tarafı daha fazla ücret söylemesine karşın Honda seramik kaplamanın 2 sene ömrünün olacağını söylerken, detailing hizmeti veren yer 5 sene ömrünün olacağının söyledi. Daha fazla para talep eden yer daha kısa süreli ömür biçerken, daha ucuz yer nasıl daha fazla ömür biçebiliyor bunun mantığını tam anlayamadım. Kullanılan malzeme daha kaliteli olsa o zaman detailing yapan yer nasıl daha ucuza söyleyebiliyor. Daha fazla maaliyet çıkartan Honda ise duruma daha gerçekçi yaklaşıp bana tabiri caizse masal okumadan gerçekleri mi söylüyor.
Normalde aklımda hiç seramik kaplama yokken aracın üzerindeki kimyasal kullanmadan çıkmayan reçine lekeleri ile bir daha uğraşmak istemiyorum ve anladığım kadarıyla bunun için en ksıa çözüm seramik kaplama. Özellikle aracına daha önce seramik kaplatmış olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Eğer elinde bu reçine olayına aracın boyasına zarar vermeden çözüm sunabilecek olan varsa bu seramik işine girmeyi hiç düşünmüyorum, gaz yağı diyen var mazot diyen var şöyle bir ürün buldum Chatgpt'ye sorduğum zamanda aynı ürünü tavsiye etti "MxS Araç Zift ve Katran Temizleyici Sprey" fotoğraflardan detaylı bakılırsa zift ve katranın yanı sıra ağaç reçinesi içinde uygun olduğu ürünün üzerinde belirtilmiş. Bir daha benzer durumla karşılaşırsam lekeli bölgeye uygularım biter gider, durduk yere masrafa girmekten kurtulurum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 52 (Bu ay: 52)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası