YTÜ Yatay Geçiş
İyi günler
Yıldız Teknik Üniversitesinde yatay geçiş imkanları nasıldır? YKS sıralamam makine mühendisliğine girmek için yetmiyor. Planım inşaat mühendisliğine girip ilk sene not ortalaması ile yatay geçiş yapıp makineye geçmek. İncelediğim belgelere göre yanılmıyorsam bu sene 8 kontenjan açılmış ve 4 kişi yatay geçiş yapmış. Sizce mantıklı mı veya uygulanabilir bir plan mı?
Hangi Mühendislik?
İyi günler ben bu sene üniversite sınavına girdim ve seçeceğim bölümle ilgili kafamda bazı soru işaretleri var. Öncelikle durumu netleştirmek için biraz kendimden bahsetmem gerekiyor. Ben ilk okuldan beri alet elemanlarla uğraşan evde bulduğum bozuk elektronik aletleri parçalayan bir çocuktum, biraz daha büyümemle bu ilgilide gelişti ve arduino gibi mikrodenetleyici kartlarla çalışmaya başladım ve uzun bir süre yazılımla uğraştım. Liseye geçince Ortalama seviyede Python öğrendim, sağlık alanında yapay zeka modelleriyle çalıştım. Okulumun teknoloji takımlarının uzun süre kaptanlığını yaptım ve birsürü dalda çok farklı projeler yapan ekipleri yönettim. İyi seviyede bilgisayar destekli tasarım programlarını kullanabiliyorum, çalıştığım takımlarla birsürü sualtı aracı tasarlayıp ürettim. İşin elektronik tarafıyla da mekanikle olduğu kadar ilgiliyim birsürü pcb devre kartları tasarlayıp bunları ürettim, sualtı ve hava araçlarının elektronik alt sistemlerini tasarlayıp bunlar üzerine çalıştım.
9.sınıfta liseye ilk geçtiğimde mekatronik mühendisi olmak istiyordum, daha sonra elektrik elektronik mühendisliğine kaydım ve son iki senede ytü veya itü de makine okumak istiyordum. Sınav istediğim gibi geçmedi ve şuan ytü veya itü de makine mühendisliğine giremiyorum ve hangi bölümü tercih etmem gerektiğiyle ilgili kafam çok karışık.
Sektörde çalışan abi/ablalarımdan tavsiyelerini bekliyorum 🙏🏻
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 155 (Bu ay: 155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar