KERNEL 117 AMD
Arkadaşlar 3,5 - 4 aydır neredeyse her gün oyunlarımda bu hatayı alıyorum. Genel olarak LoL, VALO ve Enshrouded oynadığım için 3 oyunda da bir süre sonra "GPU sürücüsü çökmesinden dolayı valo.exe kapatıldı" veya "GPU sürücüsü çökmesinden dolayı Enshrouded kapatılıyor" hatasını alıyorum, aynı şekilde LoL'de de. Çökme yaşadığım sıralarda sıcaklık tamamen normal; hiçbir zaman ekstra sıcaklık görmüyorum zaten.
Ekran kartım; AMD Radeon RX 7700 XT
İşlemcim; AMD Ryzen 5 7500F
Anakart; Colorful BATTLE AX A620M-D PRO V14
PSU; GAMEPOWER 750W 80+ BRONZE
----
Şu zamana kadar denediğim ama çözüm olmayan her şey;
-BIOS güncellendi.
-DDU ile temiz kurulum yaptım.
-OCCT'de GPU, VRAM (%80 kullanım), RAM (90 dakika) testi sorunsuz.
-Oyun oynarken bazen 8-9 saat hata vermiyor, bazen PC'yi açtıktan 20 dk sonra girdiğim oyunda da veriyor. Tamamen kafasına göre.
-AMD'deki ekstra bütün ayarları kapatıp oynadım günler boyu, işe yaramadı (SAM, ANTI-LAG, CHILL, BOOST, FRAME GENERATION...)
-Donanım Hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapattım.
-Win Bellek Bütünlüğü kapatıldı.
-CMD'den sfc scannow ile dosyaları düzelttirdim.
-Fan eğrisini değiştirdim, etkisi olmadı.
-GPU MAX 2575'ten 2400'e kadar çektim, etkisi olmadı.
-Güç planım dengede.
-Hataların ilk başladığı zamanlarda Windows'ta yapılan güncellemelere falan baktım, çok alakasız şeyler.
-Kasada kırık üst fanım vardı, onu da değiştirdim, hiçbir şey değişmedi. R-X 7Aynı buradaki gibi GPU Error penceresi geliyor, orada sadece hangi oyundaysam onun ismi değişiyor, kalan bütün hata aynı.
Son düzenleyen: Moderatör: Çarşamba 15:28
Ghosting mi değil mi emin olamadım
Arkadaşlar ghosting var mı yok mu pek emin olamadım, UFO testi temiz gibime geldi ama Valorant'ta kafamı çok hızlı sallayınca etraf böyle oluyor, normal bir şekilde sağa sola giderken hiç bir şey yok deli gibi kafamı sallayınca oluyor. UFO testimde ghosting var da ben mi göremiyorum yoksa Valorant'ta da mı normal böyle olması? Önceden oynarken hiç denk gelmemiştim.

Laptopa 2 harici monitör bağlamak
Merhaba. Şuan laptop ekranımla birlikte laptopıma hdmi ile bağlı bir monitör daha kullanıyorum. Fakat laptop ekranım haric 2 monitör ekranı istedigim icin bir monitör daha alacağım. Laptopa baktım usb-c girişi var yanında da şimşek işareti var galiba destekleyip desteklemediğini gösteriyormuş. Şimdi ben bir monitör daha alsam birini hdmi ile birini usb-c ile laptopa baglasam laptop harici 2 ayrı ekran görüntüsü alır mıyım? Ve monitörlerin hz lerinin farklı olması benim oyun performansımı etkiler mi? Yüksek hz olanda oynayacağım eski monitör yan ekran olcak whatsapp youtube vs. falan.
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
5 Yanıt
0