TOPLAMA PC
Merhaba forumda yeniyim, kullandığım masaüstünün artık miadını doldurduğunu düşündüğüm için aşağıdaki sistemi topladım. Oyun oynayan biri değilim. Öğretmenim daha çok evrak işi ve yaptığımız etkinliklerin kolaj, ve videolarını oluşturmak gibi basit işlemler yapıyorum. Kullanmış olduğum bilgisayar Max 4 GB RAM'li ve Pentium Core Duo DDR2, ekran kartı da 2 GB Radeon. Hala da iş görüyor. Kasaya SSD ekleyerek biraz daha hızlandırmıştım. Ancak malum Windows 10'da kaldı. Artık değişim zamanı geldi. Aşağıdaki sistemi almayı düşünüyorum. Beni uzun süre götüreceğini düşünerek hareket etmeye çalıştım. Yine de forumdaki bilge kişilerden parça konusunda bana risk oluşturan ya da bu iyi olmuş bu parçayı bununla değiştir gibi tavsiyelere ihtiyacım var. Örneğin "650W PSU yeterli mi, bu sıvı soğutucu yeterli mi?" (seçtiğim kasa hoşuma gitti ancak kasaya uymadığı için sıvı soğutucu çift fanlı tercih edemedim.)Aşağıdaki sistem 36 bin TL civarında nisan indirimiyle. (40 bini aşmak istemiyorum). Düşünce ve önerilerinizi bekliyorum. Uzunca oldu kusura bakmayın. Sanırım yeterli açıklama olmuştur. Herkese iyi günler dilerim.
Intel Core i7-12700KF (işlemci)
MSI B760 Gaming Plus Wi-Fi DDR5 (anakart)
Axle Radeon RX 5700 XT AX-RX5700XT/8GD6P6IP3 8 GB GDDR6 256bit DX12 (ekran kartı)
Gamepower ravadin ATX 3* ARGB Infinity (kasa)
MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze (güç kaynağı)
Kingston NV3 SNV3S/1000G 1TB 6000/4000MB (bellek)
Kingston Beast KF556C36BBE-16TR 16 GB (1x16) DDR5 5600MHz (2adet RAM )
Cooler Master Masterliquid ML120l V2 RGB MLW-D12M-A18PC-R2 120mm RGB işlemci sıvı soğutucu (seçtiğim kasaya 2 fanlı(240mm) soğutucu sığmıyormuş)
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 228 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sistem Tavsiyeleri