Yakındoğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü
Merhabalar. Yakındoğu üniversitesinde Özel Eğitim Öğretmenliği okuyan bir öğrenci olarak önemli gördüğüm birkaç şey yazmak istiyorum.Öncelikle söyleyeceğim şey: Burayı tercih etmeden size söyledikleri muafiyet , etkili danışmanlık, ve eğitimin kalitesi gibi konulara aldanmamanız gerektiğidir. Genellikle teorik bilgiyi ön plana çıkaran, slayt okumayı dahi bilmeyen ve öğrencinin derslerden başarısız olması için ekstra çaba sarf eden akademisyenlerin bulunduğu bir kurumdur(Özel Eğitim Bölümü).
Ders sayısı konusunda bazı öğrencilere hiçbir özel durumu olmaksızın insiyatif alınarak ekstra ders verilmesi başlı başına ayrı problemdir. Dersler işlenirken verilen yetersiz geri bildirimler, akla ve mantığa uymuyan absürt bir şekilde hazırlanan sınav soruları bir problem olarak karşınıza çıkacaktır.(Bazen souların %60 bile hatalı çıkabilmektedir.Kalma korkusuyla eleştri yapamazsınız. :))
Öğretim üyelerinin özel durumları da size yansıyacaktır. ( Evde bulaşıklarım var, Çocuğum ve kocam yemek bekliyor gibi)
Bazı hocaların özellike R.. hocanın ders esnasında yapmış olduğu espriler ve bu esprilerin sürekli aynı öğrencilerin etrafında dönmesi, dersin amaçlarıyla uyumsuzluk göstermekte ve öğrencilerin dikkatini dağıtmaktadır. Ayrıca, bu tür espriler, öğrenciler arasında yanlış anlamalara yol açmakta ve etkileşimi zorlaştırmaktadır.
Bir de N...Hocamızın derslerinde gözlemlediğim bazı sorunları dile getirmek istiyorum.
Hoca, her dersin ilk 20 dakikasını slayt açmakla geçirirken, bu süre zarfında dersin içeriğine dair bir anlayış geliştirme fırsatını kaçırısınız. Bu hoca ayrıca, zaman zaman öğrencileri aşağılayıcı bir tutum sergilemekte ve kişisel problemlerini derse yansıtmaktadır. Ders ile alakalı probleminizi dile getirirken size insan muamelesi yapmaz, yardımcı olmaz ve bazen odasından dahi kovar.Sorulan sorulara verdiği cevapların, sorularla alakası olmaması da ayrı bir dikkat çekici yönüdür.
Ayrıca, N. Hoca'nın zaman zaman öğrencileri aşağılayıcı bir tutum sergilemesi kabul edilemez bir durumdur.
Kişisel problemlerini derse yansıtarak, profesyonellikten uzak bir tutum sergilemesi de son derece rahatsız edicidir.
Ha bu arada S. ve A.Hoca, bir öğretim üyesinin sahip olması gereken tüm niteliklere örnek teşkil eden iki değerli akademisyendir. Her iki hoca da, öğrencilerine karşı son derece saygılı ve destekleyici bir tutum sergileyerek, öğrenme ortamını olumlu bir şekilde şekillendirir.
S.Hoca, derslerinde öğrencilere ilham verici bir yaklaşım benimseyerek, onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olurken, A. Hoca ise konuları derinlemesine ele alarak, eleştirel düşünmeyi teşvik eden sorular sormaktadır. İkisi de, akademik bilgi birikimlerini etkili bir şekilde aktararak,
öğrencilerin sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik beceriler kazanmalarını sağlamaktadır.
Neyse ya çok uzattım. Özetle Yakın Doğu Üniversitesi'nin Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü tercih etmek, pişmanlıktır.
Eğitimde kalite ve adalet arayan öğrencilerin, bu tür bir kurumu tercih etmemeleri gerektiğini tavsiye ediyorum.
Yakın Doğu Üniversitesi Neu
Merhabalar. Yakındoğu üniversitesinde Özel Eğitim Öğretmenliği okuyan bir öğrenci olarak önemli gördüğüm birkaç şey yazmak istiyorum.
Öncelikle söyleyeceğim şey: Burayı tercih etmeden size söyledikleri muafiyet , etkili danışmanlık, ve eğitimin kalitesi gibi konulara aldanmamanız gerektiğidir.
Genellikle teorik bilgiyi ön plana çıkaran, slayt okumayı dahi bilmeyen ve öğrencinin derslerden başarısız olması için ekstra çaba sarf eden akademisyenlerin bulunduğu bir kurumdur(Özel Eğitim Bölümü).
Ders sayısı konusunda bazı öğrencilere hiçbir özel durumu olmaksızın insiyatif alınarak ekstra ders verilmesi başlı başına ayrı problemdir. Dersler işlenirken
verilen yetersiz geri bildirimler, akla ve mantığa uymuyan absürt bir şekilde hazırlanan sınav soruları bir problem olarak karşınıza çıkacaktır.
(Bazen souların %60 bile hatalı çıkabilmektedir.Kalma korkusuyla eleştri yapamazsınız. :))
Öğretim üyelerinin özel durumları da size yansıyacaktır. ( Evde bulaşıklarım var, Çocuğum ve kocam yemek bekliyor gibi)
Bazı hocaların özellike R.. hocanın ders esnasında yapmış olduğu espriler ve bu esprilerin sürekli aynı öğrencilerin etrafında dönmesi,
dersin amaçlarıyla uyumsuzluk göstermekte ve öğrencilerin dikkatini dağıtmaktadır. Ayrıca, bu tür espriler, öğrenciler arasında yanlış anlamalara yol açmakta ve etkileşimi zorlaştırmaktadır.
Bir de N...Hocamızın derslerinde gözlemlediğim bazı sorunları dile getirmek istiyorum.
Hoca, her dersin ilk 20 dakikasını slayt açmakla geçirirken, bu süre zarfında dersin içeriğine dair bir anlayış geliştirme fırsatını kaçırısınız.
Bu hoca ayrıca, zaman zaman öğrencileri aşağılayıcı bir tutum sergilemekte ve kişisel problemlerini derse yansıtmaktadır.
Ders ile alakalı probleminizi dile getirirken size insan muamelesi yapmaz, yardımcı olmaz ve bazen odasından dahi kovar.
Sorulan sorulara verdiği cevapların, sorularla alakası olmaması da ayrı bir dikkat çekici yönüdür.
Ayrıca, N. Hoca'nın zaman zaman öğrencileri aşağılayıcı bir tutum sergilemesi kabul edilemez bir durumdur.
Kişisel problemlerini derse yansıtarak, profesyonellikten uzak bir tutum sergilemesi de son derece rahatsız edicidir.
Ha bu arada S. ve A.Hoca, bir öğretim üyesinin sahip olması gereken tüm niteliklere örnek teşkil eden iki değerli akademisyendir.
Her iki hoca da, öğrencilerine karşı son derece saygılı ve destekleyici bir tutum sergileyerek, öğrenme ortamını olumlu bir şekilde şekillendirir.
S.Hoca, derslerinde öğrencilere ilham verici bir yaklaşım benimseyerek, onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olurken,
A. Hoca ise konuları derinlemesine ele alarak, eleştirel düşünmeyi teşvik eden sorular sormaktadır. İkisi de, akademik bilgi birikimlerini etkili bir şekilde aktararak,
öğrencilerin sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratik beceriler kazanmalarını sağlamaktadır.
Neyse ya çok uzattım. Özetle Yakın Doğu Üniversitesi'nin Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü tercih etmek, pişmanlıktır.
Eğitimde kalite ve adalet arayan öğrencilerin, bu tür bir kurumu tercih etmemeleri gerektiğini tavsiye ediyorum.
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 56 (Bu ay: 56)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora