Selamunaleyküm dostlar,
Uzun süredir balkonumun duvarlarına bir şey yapmak istiyordum ama hem bütçe hem de uğraş kısmı gözümü korkutuyordu. Tekrar boyatma derdiyle
uğraşmak istemedim, ustasıydı eşyasıydı kokusuydu vs. biliyorsunuz.
Gri renkli poliüretan lambiri diye bir ürün buldum. El testeresiyle kesilebiliyor ve direk mastik silikonla duvar yapıştırılıyor.
Toplamda malzeme, silikon, kesim ve küçük el aletleri dahil ortalama 4000 TL'ye mal oldu. Üygulaması için usta buldum ama hem maliyetimi artırıyor
hem de bayram dolayısıyla geç tarih veriyor. Kendim yaparım dedim kolları sıvadım.
Tam profesyonel bir iş olmadı belki ama görüntü olarak ciddi fark yarattı. Resimlerini paylaşacağım.
Ne kullandım?
Mastik silikon
El testeresi, metre
ve biraz sabır
Nasıl yaptım?
Ölçüleri aldım, lambirileri kestim
Mastik silikonu lambirinin arka yüzeyine sıkıp yapıştırmaya başladım, biraz zaman aldı ama eğlenceliydi
Kalan boşluklara uygun parçaları yerleştirdim
Fotoğraflar

Kesim yerlerinde biraz hatalar oldu:) ama final benim için büyük fark yarattı. Artık balkona her çıkışımda gözüm gönlüm açılıyor.
Malzemeyi alırken çok fazla yer araştırdım. Hem fiyat açısından uygun hem de renk ve desen konusunda içime sinen bir yer buldum.
Nereden aldığımı, ölçü detaylarını ve montajda nelere dikkat ettiğimi yazmamı isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Forumda yasaktır diye link bırakmak istemedim. Link bırakmak serbestse bildirin edit olarak ekleyeyim.
Forumda bu tarz işlerle uğraşanlar varsa yorumlarınızı okumak isterim 🙌
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 133 (Bu ay: 133)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hobi Forumları