7900x işlemci üzerine AM5 sistem toplama
Merhaba 1 haftadır araştırıyorum beynim yandı artık test incelemek ve yorum okumaktan. Ben genelde yazılım, çizim ve multimedia amaçlı pc kullanıyorum. Hesaplama süreleri dosya açma, satır okuma yazma, veri manipulasyonu gibi hesaplama gerektiren uygulamalar kullanıyorum. Herkes 3d işlemcileri öneriyor ancak ben fazla oyun oynamıyorum oynasamda 2k oynadığım için işlemci ile çok yoğun işlerim olmuyor. Hali hazırda Am4 5600 rtx 3080 gibi bir sistemim var. Upgrade yapmak istiyorum.
-240 mm arctic III sıvı soğutma aldım ancak işlemciyi henüz almadım. Soğutmanın kutusunu daha açmadım kasam 240mm destekli ek masraf yapmak istemedim.
-İşlemci 7900x düşünüyorum piyasada F/P olarak bunu kendime yakın gördüm.(14800 tl şuan en dip fiyat)
-7800x3d (16500)
-9800x3d(24100)
-9900x(17500)
-5900x(12500) Am4 de kalmayıda düşündüm
Şimdi elimizde soğutucu var PSU, ekran kartı, kasa mevcut sadece Anakart + 2x16 DDR5 ram + AM5 İşlemciye ihtiyacım var. Sizden ricam yukardaki beklentilerimi gözönünde bulundurduğumda en iyi tercih hangisi olur. Maksimum 25-30k ya 3 parçayı halletmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum, saygılar.
Evlilikte aile bütçesi nasıl yönetilmelidir?
Yeni evlenenler, evlenmeyi düşünenler yada eski evli çifler kazançlarını nasıl yönetiyorlar öneri alabilirmiyim? Ayrı hesap, ortak hesap iş bölümü nasıl olmalı, iki tarafta çalışıyorsa?
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 325 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware