Avukatın Yetki Aşımı ve Vekaletin Kötüye Kullanılması
Annem, yurtdışında yaşamakta olup, Türkiye’de bir cekismeli boşanma davası süreci için bir avukata vekalet vermiştir. Avukata vekaletnameyi konsolosluk aracılığıyla iletmiş ve ayrıca 150.000 TL ödeme yapmıştır. Ancak süreç içerisinde avukatın yetki aşımı, ilgisizliği ve şeffaf olmaması nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşamaktayız.
Sürecin başında avukat, karşı tarafın (babamın) dava açmasını bekledi. İletişim büyük ölçüde eniştem (damadimiz) üzerinden yürütüldü, ancak annem doğrudan bilgilendirilmek istediğinde bile kendisiyle toplamda yalnızca birkaç dakika görüşme sağlandı. Açılan davada, avukatın talepleri yüksek tutuldu. Annem, taleplerin azaltılmasını istediğinde ise ısrarla bu taleplerin kalması gerektiği yönünde baskı gördü. Whatsapp görüsmelerinde bunlar ortada.
Sonrasında annem ve babam barıştılar ve davanın geri çekilmesi için avukata defalarca yazılı talepte bulunuldu (Whatsapp görüsmeleri). Ancak avukat süreci uzattı ve taleplerimize yanıt vermedi. Sürecin başından beri şeffaf bir bilgi akışı sağlanmadı ve annem mağdur edildi.
Daha sonra annem, avukatın sunduğu hizmetten memnun kalmadığı için Google üzerinden objektif bir yorum ben yazdım. Bugün avukat, annemden habersiz bir şekilde babama icra takibi başlattığını ve söz konusu yorumu internetten kaldırmadığımız sürece icrayı geri çekmeyeceğini söyledi (durma ve kefine göre belki cekermis). Bu, açıkça yetkinin( vekalet) kötüye kullanılması ve tehdit niteliğinde bir davranıştır.
Annem halen avukata vekalet vermiş durumda olup, bu vekaletin kötüye kullanılmasından endişe etmekteyiz. Sürecin başından itibaren ödediğimiz 150.000 TL'nin nasıl harcandığı konusunda da tarafımıza hiçbir açıklama yapılmamıştır.
Bu süreçte hem maddi hem manevi olarak mağdur edildik ve hukuki destek almadan ilerlemekte zorlanıyoruz.
Bu durumda ne yapmaliyiz, avkat sürekli yeni bir oyun buluyor.:
- Avukatın yetki aşımına karşı nasıl bir hukuki yol izleyebiliriz?
- Avukatın, annem adına haberimiz olmadan işlem yapmasını nasıl engelleyebiliriz?
- 150.000 TL'nin harcama kalemlerini talep etme hakkımız var mıdır?
- Tehdit niteliğindeki bu davranışlara karşı nasıl bir şikayet süreci başlatabiliriz?
Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi için yardımlarınızı rica ederiz. Avkatin adini vermekten korkuyorum, bize daha neler yapabilir bilmiyorum. Avkat baya populer biri.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 93 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hukuk Genel