Herkese merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır Ultimate Spider-Man için bir Türkçe yama projesi üzerinde çalışıyorum. Aslında 1-2 ay önce oyunun metinlerini %100 oranında çevirmeyi başarmıştım. Ancak oyunda altyazı desteği olmadığı için bu metin çevirisi maalesef pek bir anlam ifade etmedi.
Bunun üzerine çözümü oyunun ses dosyalarında aramaya başladım. Yaklaşık 8 ay önce seslerin depolandığı .wbk uzantılı dosyaları kırmam/çözmem gerektiğini fark ettim ve ufak ufak adımlar atmaya başladım. Süreç epey zorluydu; çünkü bazı sesler tek bir dosyada tutulurken, bazıları toplu halde tek dosyada paketlenmişti ve bu durum başlarda kafamı epey karıştırdı.
Uzun uğraşlar sonucunda, son birkaç ay içinde bu sesleri ve müzikleri isimlerine kadar birbirinden ayırmayı başardım. Geçtiğimiz hafta ise oyuna sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde kendi ses dosyalarımızı entegre etme olayını tamamen çözdüm!
Tüm bu teknik engelleri aşınca projeyi bir adım öteye taşıyıp Türkçe Dublaj yaması yapmaya karar verdim. Daha önceden seslendirme tecrübem olduğu için Peter Parker'ın dublajını bizzat kendim üstlendim ve oyun içinden bir test videosu hazırlayıp YouTube'a yükledim.
Videoya buradan göz atabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=DHXpKdBrRPU
Sizce nasıl olmuş? Dublaj ve proje hakkındaki yorumlarınızı, eleştirilerinizi merakla bekliyorum!
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 312)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yapımı Devam Eden Yamalar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
2