Herkese merhaba arkadaşlar, başımdan geçen ve tam bir tüketici mağduriyeti olan güncel bir servis rezaletini hem sizleri uyarmak hem de benzer durum yaşayanlar varsa akıl danışmak için paylaşıyorum.
Garantisi devam eden Xiaomi Robot Vacuum S10+ robot süpürgemi, sadece basit bir "geri geri gitme" arızası sebebiyle 29 Haziran 2026 tarihinde yetkili servis olan Evofone Kadıköy şubesine gönderdim. Cihazı kargolarken paspas pedleri, su haznesi, motoru ve diğer tüm aksamları sorunsuz, tıkır tıkır çalışıyordu.
Cihaz güya tamir edilerek 1 Temmuz'da bana geri gönderildi. Ancak kargoyu açıp çalıştırdığımda şok oldum: Servis öncesi hiçbir sorunu olmayan paspas mekanizması tamamen bozulmuştu. Robot, paspas pedleri takılıyken hiçbir şekilde çalışmıyor, sadece pedleri çıkarınca hareket ediyordu. Belli ki hiçbir kalite kontrol testi yapılmadan cihazı bana geri fırlatmışlar.
Durumu hemen müşteri hizmetlerine bildirip, onların yönlendirmesiyle cihazı 2 Temmuz'da tekrar servise yolladım. Bugün (6 Temmuz) servis tarafından arandım ve bana söylenen şey tam bir pişkinlik örneği: Cihazın iç mekanizmalarının yenilenmesi gerektiğini ve bunun için 8.000 TL civarı bir ücret ödemem gerektiğini söylediler!
İşin daha da bombası, ilk servis formunda sadece "tekerlek değişimi" yapıldığı yazmasına rağmen, telefondaki servis yetkilisi faturaya yansıtmadıkları bazı ek/gizli müdahalelerde bulunduklarını sözlü olarak itiraf etti. Yani sağlam gönderdiğim cihazın mekanizmasını arkamdan kurcalayıp bozmuşlar, şimdi de garanti kapsamındaki ürünü kendi hataları yüzünden bana fatura etmeye çalışıyorlar.
Daha önce Evofone ile bu tarz bir "sağlam cihazı bozup ücret isteme" mağduriyeti yaşayan oldu mu? Süreci hızlandırmak adına Hakem Heyeti dışında başka ne yapmamı önerirsiniz? Garantili diye güvendiğimiz cihaz resmen serviste çöp edildi, kesinlikle hakkımı bırakmayacağım. Gelişmeleri buradan editlerim.

Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
1