Motorum çalışmıyor lütfen yardım edin
Herkese selam ben semih.
Motorum: yamaha mt125 (2015)
Düz yolda giderken birden sesi değişmeye ve gaz yememeye başladı. Emniyet şeridine çekip soğumasını bekledim soğuduktan sonra tekrar çalıştırmayı denedim marş motoru dönüyor fakat motor ateşleme yapıp çalışmıyor.
Buji kablosunu söküp motor bloğuna yaklaştırdıktan sonra marş verdiğimde kıvılcım çıkıyor. Kabloyu geri takıp birkaç kez vurdurmayı denedik fakat işe yaramadı. çekiciyle motoru eve götürdüm. Dün motoru ite ite en yakın ustaya götürdüm yolumun üstünde yokuş aşağı bir yol vardı hazır yokuş aşağıyken vitesi 2'ye atıp debriyajı bir anda bıraktım ve motor çalıştı fakat sesi yine çok farklı ve neredeyse gaz yemiyordu. Zor bela ustaya götürdüm motor stop etti ustanın yanındayken motoru vurdurmayı denedim olmadı usta sonra gelip marş basmayı denedi ve sadece gelen sesten motorun kitlediğini ve motorun inip sökülmesi gerektiğini söyledi. Bana mantıksız geldiği için motoru bırakmadım aynı şekilde iterek eve geri getirdim yolda bir tane daha yokuşa denk geldim ve orda da aynı şekilde vurdurmayı denediğimde yine motor çalıştı eve kadar götürdü sonra yine stop etti. Motoru alırken aldığım kişi bujinin ömrünü tamamlamak üzere olduğunu söylemişti bujinin resmini ekleyeceğim. Şuan son durum motorun marş motoru dönüyor gösterge ışıklar vs çalışıyor ama motor ateşleme yapmıyor sizce sorun ne olabilir ve ne yapmamı/denememi önerirsiniz?
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 34 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motosiklet Dünyası